2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Látható, hogy a Soros-párti erők kampánya újra erőre kap

A kormányszóvivő szerint látható, hogy a Soros-párti erők kampánya újra erőre fog kapni; ott vannak az asztalon Brüsszelben azok a tervek, amelyekről kérdéseket tesznek fel a nemzeti konzultációban, és azok az erők, amelyek ezek megvalósításán szervezkednek, dolgoznak az Európai Parlamentben.

Kovács Zoltán az M1 aktuális csatornán csütörtökön úgy fogalmazott: Guy Verhofstadtról, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjéről “tudjuk, hogy régóta nem szeret minket”, de az ő támadása azért is érthetetlen, mert minden olyan kezdeményezést megszavazott, amely a kötelező kvóta bevezetésére irányult. Hozzátette: a belga politikus “beavatkozott a magyar belpolitikába”, amikor a tavalyi népszavazáson igen szavazatra buzdított.


Azzal kapcsolatban, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, felgyorsultak az események Brüsszelben, Kovács Zoltán azt mondta: “kísérteties az összhang”; hirtelen, miközben a hírek szerint várható Soros György ottani látogatása, megszólalnak olyan képviselők, akik az üzletember szimpatizánsai, vagy legfőbb segítői Brüsszelben, és elkezdik megfogalmazni a már ismert vádakat, ebben az esetben a nemzeti konzultációról.

Guy Verhofstadt, az EP liberális frakcióvezetője több közösségi oldalon is megosztotta a magyar kormányt, valamint a nemzeti konzultációt bíráló megjegyzéseit, arra kérve Brüsszelt, hogy minősítse az unió alapelveivel ellentétesnek, vagyis tiltsa meg a nemzeti konzultációt. Az EP liberális frakcióvezetője közösségi oldalán a magyar miniszterelnökről azt írta: “újabb botrányos módon próbálja megerősíteni önkényuralmát Orbán, félelmet gerjeszt”.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok (családi otthonteremtési kedvezmény) jól működő rendszer, hatékonyabb a lakáskasszáknál – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.