EUR: 324,30 Ft
CHF: 298,57 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Tech

Légitaxival tervezi a nagy visszatérést az Uber

Végre egy olyan hír látott napvilágot a világ legnagyobb közösségi személyszállító szolgáltatójáról, ami nem arról szól, hogy éppen hol szüntetik meg vagy éppen melyik Uber-sofőr erőszakolta meg utasát, hanem arról, hogy a kaliforniai cég összehaverkodott a NASA-val és közösen fejlesztenek sofőr nélküli elektromos légitaxikat.

A Guardian úgy tudja, hogy a két gigavállalat már le is szerződött egymással és gőzerővel dolgoznak a taxidrónok rendszerén. Kicsit korainak tűnik, de az Uber és az Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatala (NASA) már 2020-ra tesztrepüléseket tervez Los Angelesben – már a leszállópályák tervezését is megkezdték.


/Fotó: UBER

A dróntaxikról annyit lehet tudni, hogy tisztán elektromos árammal fognak működni, igen gyorsak lesznek, és a 2028-as Los Angeles-i olimpiára már el is akarják indítani a szolgáltatást.

Az Uber mellesleg nem igazán áll jól. A világ számos országából kitiltották, rengeteg botrányos ügy fűződik hozzá kétes sofőrjeinek „köszönhetően”, arról nem is beszélve, hogy a cég veszteséget veszteségre halmoz.

Kapcsolódó Cikkek