EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Tech

Légitaxival tervezi a nagy visszatérést az Uber

Végre egy olyan hír látott napvilágot a világ legnagyobb közösségi személyszállító szolgáltatójáról, ami nem arról szól, hogy éppen hol szüntetik meg vagy éppen melyik Uber-sofőr erőszakolta meg utasát, hanem arról, hogy a kaliforniai cég összehaverkodott a NASA-val és közösen fejlesztenek sofőr nélküli elektromos légitaxikat.

A Guardian úgy tudja, hogy a két gigavállalat már le is szerződött egymással és gőzerővel dolgoznak a taxidrónok rendszerén. Kicsit korainak tűnik, de az Uber és az Egyesült Államok Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatala (NASA) már 2020-ra tesztrepüléseket tervez Los Angelesben – már a leszállópályák tervezését is megkezdték.


/Fotó: UBER

A dróntaxikról annyit lehet tudni, hogy tisztán elektromos árammal fognak működni, igen gyorsak lesznek, és a 2028-as Los Angeles-i olimpiára már el is akarják indítani a szolgáltatást.

Az Uber mellesleg nem igazán áll jól. A világ számos országából kitiltották, rengeteg botrányos ügy fűződik hozzá kétes sofőrjeinek „köszönhetően”, arról nem is beszélve, hogy a cég veszteséget veszteségre halmoz.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  A kriptovaluta-bányászati támadások az okosotthonokat is veszélyeztetik

  Az idén tovább nő a fertőzött gépek segítségével, a felhasználó tudta és engedélye nélkül végzett (cryptojacking) kriptovaluta-bányászattal összefüggő támadások száma, miközben a kiberbűnözők okoseszközöket és otthoni okosmegoldásokat is felhasználnak majd a bányászfarmok építéséhez – derül ki az ESET IT-biztonsági vállalat 2019-es kiberbiztonsági előrejelzéséből.

 • Már mobilon is bejelenthető a baleseti kár

  Már mobilon is bejelenthető a baleseti kár

  Ha két autós koccant, eddig egymásra néztek: van magánál kárbejelentő? Mostantól erre nincs szükség, mert a Mabisz új mobilalkalmazásán keresztül mind a 13 magyarországi biztosítótársaság elfogadja az online-kárbejelentést.

 • Tűzijáték-mizéria: autóipari fejlesztés óvja meg a kutyákat a szilveszteri őrülettől

  Tűzijáték-mizéria: autóipari fejlesztés óvja meg a kutyákat a szilveszteri őrülettől

  Több tucatnyi megriadt kutya rohant ki a világból a szilveszteri tűzijátékok hanghatásai miatt, sokuk egyenesen a halálba. De hamarosan talán nem lesz minden óévbúcsúztatás legfőbb vitatémája az, kinek van több joga: az ünneplőknek a durrogtatáshoz, vagy az ebeknek az élethez, mert a Ford Edge-ben alkalmazott zajkioltó technológiát az autógyártó-óriás mérnökei beépítették egy kutyaházba – és működik.