EUR: 347,00 Ft
CHF: 324,95 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb VI.kerület

Lehel tér, végállomás

A hétvége óta a Lehel térig közlekedik az M3-as metró, onnan Újpestig pótlóbusszal lehet eljutni. A hármas vonal hosszú ideje várt felújítása kezdődött el.

Egy év múlva fellélegezhetnek a fővárosiak, elsősorban az észak–déli (M3) metróvonalon rendszeresen közlekedők: addigra adják át a teljes felújított vonalat. Az átadásig azonban számítani kell arra, hogy átmenetileg semmi nem megy majd rutinszerűen.


Újpest-Városközpont már nem fogad (Fotók: MTI)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a következő egy évben pótlóbusz jár a metrószerelvények helyett: munkanapokon az első járatindulástól este 20.30-ig a Lehel tér és Újpest-Központ között, továbbá esténként, szombaton és vasárnap a teljes vonalon. A BKK csúcsidőben 45 másodpercenként pótlóbuszokat közlekedtet, emellett metrópótló villamosok indulnak, továbbá bővül a lezárt vonalszakaszt elkerülő alternatív eljutási lehetőségek kínálata közvetlenül a belváros vagy a többi metróvonal felé.

Az utolsó szerelvény, amely még elment a Lehel tértől Újpestig

A Lehel tér tehát mostantól egyrészt a szerelvények végállomása, másrészt a pótlójáratok fontos központja. Minden további információ megtalálható BKK honlapján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.