EUR: 317,94 Ft
CHF: 280,59 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb VI.kerület

Lehel tér, végállomás

A hétvége óta a Lehel térig közlekedik az M3-as metró, onnan Újpestig pótlóbusszal lehet eljutni. A hármas vonal hosszú ideje várt felújítása kezdődött el.

Egy év múlva fellélegezhetnek a fővárosiak, elsősorban az észak–déli (M3) metróvonalon rendszeresen közlekedők: addigra adják át a teljes felújított vonalat. Az átadásig azonban számítani kell arra, hogy átmenetileg semmi nem megy majd rutinszerűen.


Újpest-Városközpont már nem fogad (Fotók: MTI)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a következő egy évben pótlóbusz jár a metrószerelvények helyett: munkanapokon az első járatindulástól este 20.30-ig a Lehel tér és Újpest-Központ között, továbbá esténként, szombaton és vasárnap a teljes vonalon. A BKK csúcsidőben 45 másodpercenként pótlóbuszokat közlekedtet, emellett metrópótló villamosok indulnak, továbbá bővül a lezárt vonalszakaszt elkerülő alternatív eljutási lehetőségek kínálata közvetlenül a belváros vagy a többi metróvonal felé.

Az utolsó szerelvény, amely még elment a Lehel tértől Újpestig

A Lehel tér tehát mostantól egyrészt a szerelvények végállomása, másrészt a pótlójáratok fontos központja. Minden további információ megtalálható BKK honlapján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek