EUR: 323,35 Ft
CHF: 283,28 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb VI.kerület

Lehel tér, végállomás

A hétvége óta a Lehel térig közlekedik az M3-as metró, onnan Újpestig pótlóbusszal lehet eljutni. A hármas vonal hosszú ideje várt felújítása kezdődött el.

Egy év múlva fellélegezhetnek a fővárosiak, elsősorban az észak–déli (M3) metróvonalon rendszeresen közlekedők: addigra adják át a teljes felújított vonalat. Az átadásig azonban számítani kell arra, hogy átmenetileg semmi nem megy majd rutinszerűen.


Újpest-Városközpont már nem fogad (Fotók: MTI)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a következő egy évben pótlóbusz jár a metrószerelvények helyett: munkanapokon az első járatindulástól este 20.30-ig a Lehel tér és Újpest-Központ között, továbbá esténként, szombaton és vasárnap a teljes vonalon. A BKK csúcsidőben 45 másodpercenként pótlóbuszokat közlekedtet, emellett metrópótló villamosok indulnak, továbbá bővül a lezárt vonalszakaszt elkerülő alternatív eljutási lehetőségek kínálata közvetlenül a belváros vagy a többi metróvonal felé.

Az utolsó szerelvény, amely még elment a Lehel tértől Újpestig

A Lehel tér tehát mostantól egyrészt a szerelvények végállomása, másrészt a pótlójáratok fontos központja. Minden további információ megtalálható BKK honlapján.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.