EUR: 321,74 Ft
CHF: 280,67 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Lemondásra szólította föl Botka Lászlót Szabó Bálint

Botka Lászlónak “letelt az ideje”, haladéktalanul távoznia kell a szegedi polgármesteri székből – jelentette ki Szabó Bálint pénteken a Tisza-parti városban.

Távoznia kell a “maffia városvezetésnek”, amely komoly károkat okozott Szegednek – mondta a Szeviép-ügy károsultjainak egy részét képviselő jogász a csongrádi megyeszékhely közgyűlésének ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.


Szabó Bálint úgy fogalmazott, olyan városban szeretne élni, ahol nem szüntetik meg a fél évezrede jól működő tápéi kompot, nem mennek csődbe a kifizetetlen számlák miatt a Szeviép alvállalkozói, nem lehetetlenülnek el a magas bérleti díjak miatt a belváros vagy a Cserepes sori piac kereskedői.

A jogász kijelentette, “Botka László bűnöző, mert vesztegetési ügybe keveredett”. Magas rangú rendőröket vesztegetett meg, amikor ingyenesen parkolóbérleteket adott nekik – mondta.


A szegedi polgármester “összes közeli munkatársa a vádlottak padján ül”, ügyvédjére, Czeglédy Csabára pedig akár húszéves börtönbüntetést szabhatnak ki – fogalmazott Szabó Bálint.

A jogász közölte, a város 18 pontján aláírásgyűjtést folytatnak, hogy így kényszerítsék ki, hogy időközi választást tartsanak Szegeden.

Szabó Bálint elmondta, a miniszterelnökhöz fordult, hogy a kormány siessen a segítségére azoknak a csoportoknak, amelyeket a “Botka-féle maffia megkárosított”.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A civilek egyszerűbben kaphatnak támogatást jövőre

  A civilek egyszerűbben kaphatnak támogatást jövőre

  Jövőre a kisebb civil szervezeteknek kétszázezer forintos egyszerűsített támogatást vezet be a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA), a nagyobbaknál pedig összevonják a korábbi működési és szakmai célú támogatást – hangzott el kedden Tatabányán, az Alap 2019-es változásait bemutató országos előadássorozat első állomásán.

 • Újabb hazugság a baloldali médiában

  Újabb hazugság a baloldali médiában

  Az azonnali.hu-n, “Miért reptették Ciprusról Budapestre a honvédség gépén Orbán Viktor lányát?” című, ma megjelent hír egy újabb fake news, hírlapi kacsa, aljas rágalom – tudatta közleményben a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

 • Magyarország az uniós átlagnál többet költött oktatásra 2016-ban

  Magyarország az uniós átlagnál többet költött oktatásra 2016-ban

  Magyarország az európai uniós átlagnál többet költött oktatásra 2016-ban: a GDP 4,9 százalékát fordította rá, a teljes közkiadásokra vetítve ez az arány 10,5 százalék – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden az Európai Bizottság által közzétett Education and Training Monitor 2018 kiadványra hivatkozva.