EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Székesfehérvár

Lezárják a Börgöndi utat

A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjának részeként átépítik a Börgöndi út–Basa-árok átereszt. Emiatt csütörtökön reggel 8 órától előreláthatólag három hétre az átmenő gépjárműforgalom elől lezárják a Börgöndi utat, és az autóbuszok útvonala is módosul.

A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjának keretében a Börgöndi út–Basa-árok átereszt (Börgöndi út 2–4. között) is átépítik. A helyszíni munkálatok idejére, november 9-én, csütörtökön reggel 8 órától előreláthatólag három hétre lezárják a Börgöndi út érintett szakaszát. A lezárás időtartama alatt a Börgöndi út a Sárkeresztúri út–Akácfa utca irányból közelíthető meg, illetve onnan hagyható el. Ezzel egyidejűleg a Sárkeresztúri út belső ágán (a Börgöndi úti csomópontnál) bevezetett útzárat feloldják, a Széchenyi út–Sárkeresztúri út útvonalon így biztosított az átmenő gépjárműforgalom.


A Börgöndi út lezárása az arra csatlakozó utcákat is megterheli. A sorok gyakran a 7-es út szomszédos szakaszán, a Prohászka templom mellett állnak Fotó: K. Mátyás Bertalan

A korlátozás miatt módosul az autóbuszok útvonala is: a Börgöndi úti Volán-telep elnevezésű megállóhely kimarad, az Akácfa utcai megállóhelyet a Sárkeresztúri úti helyközi megállóba, az Ikarus-szerviz megállóhelyet pedig a Széchenyi út–Sárkeresztúri úti csomópontba helyezik át ideiglenesen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.