2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szekszárd

Lezárult a klímapályázatok határideje

Szekszárd 2009-ben csatlakozott a klímabarát települések szövetségéhez és azóta – az országban csaknem egyedülálló módon – klímaalapot hozott létre. Évről évre kisebb-nagyobb összegekkel tölti fel az önkormányzat ezt az alapot.

Az idén a város másfél millió forintot szánt erre a célra, és a szeptember 20-án nyilvánosságra hozott pályázati felhívásban három kategóriát jelölt meg, amelyre lehetett pályázni. A támogatásra október végéig lehetett jelentkezni. Ezen időszak alatt 142 pályázatot nyújtottak be a szekszárdi klímakör tevékenységét koordináló Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítványhoz. A pályázatok közül összesen 125 igény érkezett ún. IBC tartályokra, 12 pályázat érkezett zöldfelület-gazdálkodásra és 5 közoktatási intézményekből klímavédelmi programok lebonyolítására. A benyújtott pályázatokat a Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány az önkormányzat gazdasági és pénzügyi bizottsága elé terjeszti, amely a decemberi ülésén fogja elbírálni a pályázatokat. A bizottság döntését követően az alapítvány kiértesíti a pályázókat. A pályázók többsége pozitív elbírálásra számíthat, néhányuk azonban idén nem számíthat támogatásra, ugyanis a másfél millió forintos kerettel szemben több mint kétmillió forint a pályázati igény.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.