EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szekszárd

Lezárult a klímapályázatok határideje

Szekszárd 2009-ben csatlakozott a klímabarát települések szövetségéhez és azóta – az országban csaknem egyedülálló módon – klímaalapot hozott létre. Évről évre kisebb-nagyobb összegekkel tölti fel az önkormányzat ezt az alapot.

Az idén a város másfél millió forintot szánt erre a célra, és a szeptember 20-án nyilvánosságra hozott pályázati felhívásban három kategóriát jelölt meg, amelyre lehetett pályázni. A támogatásra október végéig lehetett jelentkezni. Ezen időszak alatt 142 pályázatot nyújtottak be a szekszárdi klímakör tevékenységét koordináló Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítványhoz. A pályázatok közül összesen 125 igény érkezett ún. IBC tartályokra, 12 pályázat érkezett zöldfelület-gazdálkodásra és 5 közoktatási intézményekből klímavédelmi programok lebonyolítására. A benyújtott pályázatokat a Zöldtárs Környezetvédelmi Alapítvány az önkormányzat gazdasági és pénzügyi bizottsága elé terjeszti, amely a decemberi ülésén fogja elbírálni a pályázatokat. A bizottság döntését követően az alapítvány kiértesíti a pályázókat. A pályázók többsége pozitív elbírálásra számíthat, néhányuk azonban idén nem számíthat támogatásra, ugyanis a másfél millió forintos kerettel szemben több mint kétmillió forint a pályázati igény.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.