EUR: 322,52 Ft
CHF: 282,19 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szeged

Lila fényárban úszott a rektori hivatal és a dóm

Interaktív programokkal, előadásokkal és játékokkal ünnepelték a koraszülöttek világnapját Szegeden. Ennek apropóján a koraszülöttek nemzetközi színére, azaz lilára „festették” az SZTE Rektori Hivatal épületét, valamint a dómot.

Ez idő alatt a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány mentőautójával is találkozhattak az érdeklődők. Mint megtudtuk, három megyéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – mentik az életveszélyben lévő újszülötteket és szállítják őket a szegedi gyermekgyógyászati klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. Tízéves átlagban 1200 újszülöttet, koraszülöttet mentenek a szakemberek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.