2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Szeged

Lila fényárban úszott a rektori hivatal és a dóm

Interaktív programokkal, előadásokkal és játékokkal ünnepelték a koraszülöttek világnapját Szegeden. Ennek apropóján a koraszülöttek nemzetközi színére, azaz lilára „festették” az SZTE Rektori Hivatal épületét, valamint a dómot.

Ez idő alatt a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány mentőautójával is találkozhattak az érdeklődők. Mint megtudtuk, három megyéből – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád – mentik az életveszélyben lévő újszülötteket és szállítják őket a szegedi gyermekgyógyászati klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. Tízéves átlagban 1200 újszülöttet, koraszülöttet mentenek a szakemberek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.