EUR: 343,37 Ft
CHF: 315,60 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Külföld

Louis C. K. elismerte, igazak az ellene felhozott zaklatási vádak

Louis C. K. amerikai stand-up komikus, rendező és forgatókönyvíró pénteken bevallotta, hogy az őt szexuális zaklatással vádoló öt nő igazat mondott – írta a BBC News.

Mint közleményében fogalmazott: felelőtlenül visszaélt a hatalmával és nehéz megbirkóznia azzal, hogy mennyi fájdalmat okozhatott áldozatainak.


A The New York Times cikkében öt nő vádolta meg a magyar származású stand-up komikust, eredeti nevén Loius Székelyt, hogy jelenlétükben maszturbálni kezdett.

A vele szerződésben álló FX Networks és FX Productions bejelentette, megszakítja kapcsolatait a komikussal és Pig Newton nevű produkciós cégével. Ezzel a humorista elveszíti produceri pozícióját az FX projektjeiben, és kizárják abból a négy projektből, amelyeken közösen dolgoztak. Az FX közleményében azt írta, hogy Székely az elmúlt 8 évben professzionális partner volt, de “nem most van az ideje annak, hogy televíziós műsort készítsen”.


Harvey Weinstein filmmogult októberben több tucatnyi színésznő vádolta meg, New Yorkban, Los Angelesben és Londonban is rendőrségi nyomozás indult ellene szexuális erőszak miatt. A befolyásos producer lebukása lavinát indított be Hollywoodban és a világ más tájain, az utóbbi hetekben számos rendezőnek és színésznek, köztük Kevin Spacey-nek, Brett Ratnernek, Casey Afflecknek, Ed Westwicknek, s legutóbb Steven Seagalnak és Louis C.K.-nek kellett szembenéznie az ellenük felhozott szexuális zaklatási vádakkal.

A botránysorozatnak több bemutatás előtt álló produkció is áldozatul esett. Amerikában törölték Luis C. K. legújabb vígjátékának forgalmazását, a BBC pedig levette műsoráról az Ed Westwick közreműködésével készített Ordeal by Innocence című Agatha Christie-krimit és felfüggesztette a White Gold című tévésorozat forgatását, amelyben szintén szerepelt.

Korábban a Spacey főszereplésével forgatott Kártyavár utolsó szériáját fújta le a Netflix, amely úgy döntött, hogy a színésszel készült Gore Vidal életrajzi filmet sem tűzi műsorára.

Ridley Scott A világ összes pénze című filmjéből pedig kivágták Spacey jeleneteit, s most Christopher Plummerrel forgatják újra a decemberi premier előtt.

A héten bocsánatot kért a Harvey Weinstein megbízásából az őt megvádoló nők után kémkedő izraeli cég és közölte, hogy a munkájáért járó nyereséget női szervezeteknek adományozza.

Asher Tishler, a Black Cube tanácsadó testület tagja elismerte, hogy “szégyen” volt elvállalni a megbízást és “természetesen bocsánatot kérnek mindazoktól a nőktől, akiket megbántottak”.

Az izraeli hírszerző cég a szerződésből származó hasznot “női csoportoknak” kívánja adományozni – mondta el egy izraeli hírcsatornának.

Tischler a New Yorkerben megjelent riport után nyilatkozott, amelyből kiderült, hogy Weinstein felbérelte a céget az őt szexuális zaklatással és erőszakkal vádoló nők utáni nyomozással.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek