EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Zalaegerszeg

Ludasságokkal készültek Márton-napra

Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben. Zalaegerszegen számos étterem várta libából készült fogásokkal, programokkal a jeles napon azokat, akik komolyan veszik a népszokást és „nem akarnak éhezni egész évben”.

Hart György Jánkahegyi csárdájában hosszú évek óta hagyományos receptek szerint készülnek a finomságok, többek között libaragulevest kóstolhattunk lúdgégével, sütőtöklevest pirított mandulával, sült libamájat, sült libacombot pezsgős párolt káposztával, ludaskását, kukoricás tarkedlit és különleges libafogásokat magyaros, valamint újragondolt formában.


Ellenállhatatlan illatok a gőzölgő párolt káposzta az őszi ízek koronázatlan királya
Fotó: Inhof András

Az asztalokon már ott sorakoztak a zamatos újborok, hiszen ilyenkor érik fogyaszthatóvá a szeptemberi szüret eredménye, ami idén a sok napsütésnek köszönhetően különösen jó borokat eredményezett.

20 éve hagyományosan sült libacomb párolt káposztával a menü a Jánka hegyen
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.