EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,13 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Zalaegerszeg

Ludasságokkal készültek Márton-napra

Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben. Zalaegerszegen számos étterem várta libából készült fogásokkal, programokkal a jeles napon azokat, akik komolyan veszik a népszokást és „nem akarnak éhezni egész évben”.

Hart György Jánkahegyi csárdájában hosszú évek óta hagyományos receptek szerint készülnek a finomságok, többek között libaragulevest kóstolhattunk lúdgégével, sütőtöklevest pirított mandulával, sült libamájat, sült libacombot pezsgős párolt káposztával, ludaskását, kukoricás tarkedlit és különleges libafogásokat magyaros, valamint újragondolt formában.


Ellenállhatatlan illatok a gőzölgő párolt káposzta az őszi ízek koronázatlan királya
Fotó: Inhof András

Az asztalokon már ott sorakoztak a zamatos újborok, hiszen ilyenkor érik fogyaszthatóvá a szeptemberi szüret eredménye, ami idén a sok napsütésnek köszönhetően különösen jó borokat eredményezett.

20 éve hagyományosan sült libacomb párolt káposztával a menü a Jánka hegyen
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek