2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Zalaegerszeg

Ludasságokkal készültek Márton-napra

Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben. Zalaegerszegen számos étterem várta libából készült fogásokkal, programokkal a jeles napon azokat, akik komolyan veszik a népszokást és „nem akarnak éhezni egész évben”.

Hart György Jánkahegyi csárdájában hosszú évek óta hagyományos receptek szerint készülnek a finomságok, többek között libaragulevest kóstolhattunk lúdgégével, sütőtöklevest pirított mandulával, sült libamájat, sült libacombot pezsgős párolt káposztával, ludaskását, kukoricás tarkedlit és különleges libafogásokat magyaros, valamint újragondolt formában.


Ellenállhatatlan illatok a gőzölgő párolt káposzta az őszi ízek koronázatlan királya
Fotó: Inhof András

Az asztalokon már ott sorakoztak a zamatos újborok, hiszen ilyenkor érik fogyaszthatóvá a szeptemberi szüret eredménye, ami idén a sok napsütésnek köszönhetően különösen jó borokat eredményezett.

20 éve hagyományosan sült libacomb párolt káposztával a menü a Jánka hegyen
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.