EUR: 350,08 Ft
CHF: 330,58 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Egyéb Zalaegerszeg

Ludasságokkal készültek Márton-napra

Ha Márton-nap, akkor liba és újbor minden mennyiségben. Zalaegerszegen számos étterem várta libából készült fogásokkal, programokkal a jeles napon azokat, akik komolyan veszik a népszokást és „nem akarnak éhezni egész évben”.

Hart György Jánkahegyi csárdájában hosszú évek óta hagyományos receptek szerint készülnek a finomságok, többek között libaragulevest kóstolhattunk lúdgégével, sütőtöklevest pirított mandulával, sült libamájat, sült libacombot pezsgős párolt káposztával, ludaskását, kukoricás tarkedlit és különleges libafogásokat magyaros, valamint újragondolt formában.


Ellenállhatatlan illatok a gőzölgő párolt káposzta az őszi ízek koronázatlan királya
Fotó: Inhof András

Az asztalokon már ott sorakoztak a zamatos újborok, hiszen ilyenkor érik fogyaszthatóvá a szeptemberi szüret eredménye, ami idén a sok napsütésnek köszönhetően különösen jó borokat eredményezett.

20 éve hagyományosan sült libacomb párolt káposztával a menü a Jánka hegyen
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Elektromos autógyár Ózdon?

  Egy potenciális ózdi befektetőjelölttel tárgyalt a napokban Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője valamint a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának dékánja az elektromos autógyártás jelenéről és jövőjéről.

 • Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Meg kell menteni az egri vízilabdát!

  Égető szükség lenne arra a 68 millió forintra, amit a közgyűlés megszavazott, de a hivatal lapzártánkkor még nem utalt át az Egri Vízilabda Kft-nek.

 • Balett a parkban

  Balett a parkban

  A Miskolci Balett táncosai is, akik Miskolc város napja és a közösségek hetének alkalmából szabadtéri táncimproviázciót mutattak be a Bársony János utcában.