2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Kedden folytatódott a bonyhádi pedofil tanár pere

Zárt tárgyaláson hallgatta meg kedden a Komlói Járásbíróság H. Szabolcsot, akit két rendbeli, folytatólagosan, nevelése és felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntettével vádolnak.

A 41 éves zenetanár hét éven át nyári táborokat szervezett kisiskolásoknak. Az ügyészség szerint este bement egy 11, majd egy 12 éves kislány sátrába is, és a takaró alatt simogatta, szexuálisan zaklatta őket. Az egyik gyerek édesanyja hónapokkal később elolvasta lánya titkos naplóját, így szembesült a nyáron történtekkel. Pszichológushoz vitte a gyereket, majd annak véleménye alapján feljelentést tett. A tét nem kicsi: ha bebizonyosodik a tanár bűnössége, akár 12 évig tartó szabadságvesztéssel sújthatják.


– Szabolcs tíz hónapig volt előzetes letartóztatásban, most házi őrizetben védekezhet. Nyugodtan várja a tárgyalást, hiszen ártatlan – mondta lapunknak egy az ügyet jól ismerő forrás.

A Lokál megtalálta a zenetanárt feljelentő asszonyt, de ő nem akart nyilatkozni.


Mint a Lokál korábban beszámolt róla, H. Szabolcs zenetanár hét nyáron át kisiskolásokat táboroztatott a Tolna megyei Váralján. A botrány tavaly tört ki, amikor egy szigethalmi édesanya 12 éves kislánya naplóját olvasgatta, és feltűnt neki, hogy a gyerek eleinte szeretettel, majd haraggal írt a 41 éves táborvezető zenetanárról, akit a nyári tábort követően egy hétvégén meg is látogatott az öccsével és az édesapjával, sőt mindannyian ott is aludtak a férfi bonyhádi lakásában. Az asszony vallatóra fogta gyerekét, majd pszichológushoz vitte. Miután elolvasta a szakember véleményét, feljelentést tett. Így derült ki, hogy H. Szabolcs esténként besurrant a kislány sátrába és a takaró alatt szexuálisan zaklatta. A tanár rács mögé került, ahonnan májusban jöhetett ki.

– Két hónapja kiengedték a fiamat. Jól érzi magát, most nyaral, és csak azokkal a barátokkal találkozik, akik kiálltak mellette. Nagy fájdalmam, hogy ilyen ügybe keverték Szabolcsot, de hamarosan megjelenik egy könyv a kálváriájáról, amiből kiderül a teljes igazság – mondta lapunknak még a nyáron H. Szabolcs édesanyja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Epermester Pincészet – Kaland

  Epermester Pincészet – Kaland

  Kimagasló évjáratú tahitótfalui eperből és dánszentmiklósi cigánymeggyből készült félédes gyümölcsbor házasítás.

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.