EUR: 322,45 Ft
CHF: 282,44 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

Kedden folytatódott a bonyhádi pedofil tanár pere

Zárt tárgyaláson hallgatta meg kedden a Komlói Járásbíróság H. Szabolcsot, akit két rendbeli, folytatólagosan, nevelése és felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntettével vádolnak.

A 41 éves zenetanár hét éven át nyári táborokat szervezett kisiskolásoknak. Az ügyészség szerint este bement egy 11, majd egy 12 éves kislány sátrába is, és a takaró alatt simogatta, szexuálisan zaklatta őket. Az egyik gyerek édesanyja hónapokkal később elolvasta lánya titkos naplóját, így szembesült a nyáron történtekkel. Pszichológushoz vitte a gyereket, majd annak véleménye alapján feljelentést tett. A tét nem kicsi: ha bebizonyosodik a tanár bűnössége, akár 12 évig tartó szabadságvesztéssel sújthatják.


– Szabolcs tíz hónapig volt előzetes letartóztatásban, most házi őrizetben védekezhet. Nyugodtan várja a tárgyalást, hiszen ártatlan – mondta lapunknak egy az ügyet jól ismerő forrás.

A Lokál megtalálta a zenetanárt feljelentő asszonyt, de ő nem akart nyilatkozni.


Mint a Lokál korábban beszámolt róla, H. Szabolcs zenetanár hét nyáron át kisiskolásokat táboroztatott a Tolna megyei Váralján. A botrány tavaly tört ki, amikor egy szigethalmi édesanya 12 éves kislánya naplóját olvasgatta, és feltűnt neki, hogy a gyerek eleinte szeretettel, majd haraggal írt a 41 éves táborvezető zenetanárról, akit a nyári tábort követően egy hétvégén meg is látogatott az öccsével és az édesapjával, sőt mindannyian ott is aludtak a férfi bonyhádi lakásában. Az asszony vallatóra fogta gyerekét, majd pszichológushoz vitte. Miután elolvasta a szakember véleményét, feljelentést tett. Így derült ki, hogy H. Szabolcs esténként besurrant a kislány sátrába és a takaró alatt szexuálisan zaklatta. A tanár rács mögé került, ahonnan májusban jöhetett ki.

– Két hónapja kiengedték a fiamat. Jól érzi magát, most nyaral, és csak azokkal a barátokkal találkozik, akik kiálltak mellette. Nagy fájdalmam, hogy ilyen ügybe keverték Szabolcsot, de hamarosan megjelenik egy könyv a kálváriájáról, amiből kiderül a teljes igazság – mondta lapunknak még a nyáron H. Szabolcs édesanyja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.