2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Szolnok

Magyarázkodhat Bróker Marcsi

Élénk médiaérdeklődés mellett a vádirat ismertetésével megkezdődött a Kun-Mediátor-ügy elsőfokú tárgyalása november 6-án a Szolnoki Törvényszéken, amit két másik követett.

Az első tárgyalási nap hőse az ügyész volt, aki közel két órán keresztül sorolta annak a 767 embernek a nevét, akiket a Bróker Marcsi néven elhíresült karcagi asszony kedvező pénzügyi befektetési lehetőséget kínálva becsapott, és összesen több mint 12 milliárd forinttal károsított meg. Az MTI tudósítója ügyvédi körökből úgy értesült, hogy a károsultak száma lehetett volna magasabb is, ám többen azért nem éltek a feljelentéssel, hogy ne derüljön ki az anyagi helyzetük.


A tárgyalásra elegáns sötét ruhában, láthatóan ápoltan érkező vádlott a per kezdetén zárt tárgyalást kért, ám ezt a bíróság elutasította. Az első napon nem kívánt vallomást tenni, de korábbi vallomását fenntartotta. A vádirattal szemben viszont számos kifogást emelt, többek között azt, hogy „egy 16 éves tevékenységet nem lehet torzítani azzal, hogy némely időszakot nem vesz figyelembe, illetve a tevékenységhez szükséges deviza-pénzváltási forrásbevételt teljesen kihagyja az ügyből”.

Van miért aggódnia Bróker Marcsinak

A november 9-i és 13-i tárgyalási napokon aztán a Kun-Mediátor egykori dolgozóin, illetve a károsultak meghallgatásán volt a sor. A tanúk elmondása alapján 1999-től követhető nyomon a cég története, amelyet eredetileg utazásszervezésre és valutaváltásra alapítottak. Az idegenforgalmi ágazat nem működött rosszul, a cég Karcag után több környező településen és a fővárosban is irodát nyitott. A vallomások szerint a pénzügyi befektetés tennivalóival csak Dobrai Sándorné foglalkozott. Így az ügyfelekkel saját irodájában kizárólag ő tárgyalt, ott kötötték a szerződéseket, és a pénzeket is ő vette át.


A Kun-Mediátornál a tanúk szerint három kassza működött, egyikben az utazásszervezés, a másikban, a valutaváltás, míg a harmadikban a pénzügyi befektetések összegeit helyezték el. Dobrai Sándornénak egyébként szerteágazó munkája mellett Karcag társasági életének élénkítésére is maradt ideje és ereje. Útmutatásával két lánya és egy harmadik személy Múzeumkert Kft. néven céget alapított, hogy a városban üresen álló Fehér Holló nevű hotelbe rendezvényekkel, szépségipari szolgáltatásokkal életet vigyenek. A tanúk Dobrai Sándornét kedves, szívélyes embernek jellemezték, aki mindenkin segíteni akart, és akit sokan a bizalmukba fogadtak.

A tárgyalás december 21-én újabb károsultak meghallgatásával folytatódik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.