2020. május 25., hétfő
Orbán

Extra

Magyarországra érkezik az Éjszaka királynője

Idén a magyar közönség is láthatja a WHITNEY-Queen of the Night színpadi előadását. Nagy Britannia díjnyertes sikerprodukciójában a néhai Whitney Houston dalai mellett a díva eredeti ruhái is láthatóak lesznek. 

Emberek milliói rajonganak a mai napig a 2012-ben, tragikus körülmények között elhunyt Whitney Houstonért. A díva több mint három évtizedes karrierje során olyan világslágereket hagyott ránk, mint a I Wanna Dance With Somebody, az I’m Every Woman, az I Will Always Love You, a Saving All My Love, a Where Do Broken Hearts Go vagy a Greatest Love Of All. Az angol származású producer Paul Roberts munkájának köszönhetően az elmúlt 4 évben több mint 2 millió ember láthatta az énekesnő életművéből készült WHITNEY-Queen of the Night című kétszer 50 perces műsort. A nagyszabású koncert magyar producere, Tóth Gergely árult el részleteket a Lokálnak.


-Nagy sztárok halála után rendszeresen elgondolkoznak azon, hogy egy tribute show keretein belül idézik meg az adott híresség munkásságának legmeghatározóbb pillanatait. A munka itt nem sokkal Whitney halála után meg is kezdődött, több ezer embert hallgattak meg a “szerepére” azonban se Paul, se Whitney családja nem talált megfelelő személyt, aki hitelesen vissza tudta volna azt, amit az egyedi hangú énekesnő képviselt. Azonban képbe került Rebecca Freckleton, aki mind a producereket, mind a családot lenyűgözte. Az angol közönség egy tehetségkutatóból ismerheti a hölgyet, több híres zenésszel dolgozott már együtt, de az igazi kiugrást a Queen of the Night jelentette számára – mesélte Gergely.

A letisztult díszlet mellett élőzene kíséri a koncertshowt, melyről egy 12 fős, zenészekből és vokalistákból álló zenekar gondoskodik, de emellett számos más meglepetés is látható lesz a színpadon.


-Nagyon törekedtek arra a produkció munkatársai, hogy a lehető legtöbbet visszaadják Whitneyből. Igazán különleges gesztus, hogy a család odaadta az énekesnő eredeti fellépőruháit, továbbá videofelvételeket és képeket is biztosítottak az előadás számára. A sminkesek is kitettek magukért, hiszen sokat dolgoztak azon, hogy Rebecca a lehető legjobban hasonlítson a néhai dívára – fűzte hozzá a producer.

A magyarországi turné öt állomást érint majd az elkövetkezendő hét során: vasárnap Szegeden, hétfőtől szerdáig Budapesten, a MOM Kulturális Központban, utána pedig Békéscsabán, Győrött és végezetül Székesfehérvárott lesz látható az egyedülálló showműsor.

Kapcsolódó Cikkek