EUR: 344,51 Ft
CHF: 317,45 Ft
2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Extra

Magyarországra jön Antonio Banderas

Novemberben Magyarországra érkezik Antonio Banderas – értesült a Lokál. A színész többek között a National Geographic új sorozatát, a Géniuszt forgatja hazánkban – a zseniális Pablo Picassót alakítja.

Antonio Banderas lassan úgy jön Magyarországra, mintha hazajárna. November közepén is hazánkba érkezik a Géniusz című sorozat forgatása miatt. A spanyol színész 1996-ban Budapesten forgatta az Evita című filmet, azóta többször is visszatért már, s minden alkalommal nagyon jól érezte magát. A National Geographic sorozatának második évadában a XX. század egyik legismertebb és legjelentősebb művészét, Pablo Picassót helyezi a középpontba, Banderas pedig nagyon örül, hogy ő alakíthatja a festőzsenit.


„Pablo Picasso élettörténete régóta csodálattal tölt el. Nagyon tisztelem ezt az embert, aki hozzám hasonlóan a dél-spanyolországi Malagában született. Izgatottan várom, hogy a National Geographickal megkezdjük a közös munkát és elmeséljük a világ egyik leginnovatívabb festőjének nem mindennapi történetét”– nyilatkozta korábban Banderas.
A NatGeo korábbi közleményéből az is kiderült, hogy a második évad producerei, akárcsak az első szériáé, az Oscar-díjas Brian Grazer és Ron Howard lesznek. Pár hónapja a Lokál interjút készített Pablo Picasso örökbe fogadott dédunokájával, Florian Picassóval. Az 27 éves disc jockey azt nyilatkozta lapunknak, hogy a festő borzalmas ember volt.
– Bármit is teszek, igyekszem úgy élni, hogy más legyek, máshogy viselkedjek, mint ő. Nem volt szimpatikus azok alapján, amit meséltek róla. Úgy hallottam, hogy egy kecskével élt együtt a házában (…) Picasso egy igazi zseni volt, de borzalmas személyiség. Nagyon nagy egóval rendelkezett, ami agyonnyomta, megsemmisítette a környezetében élőket. Amiben azonban mégis inspirált vagy befolyásolt, az a munkájába vetett szenvedélye. Nem igazán tudok rá felnézni, de a művészet iránti rajongását és elkötelezettségét nagyra becsülöm – mondta akkor.

A Géniusz a NatGeo első forgatókönyv alapján készült életrajzi sorozata, az első évad Albert Einstein életét mutatta be, Geoffrey Rush főszereplésével – világszerte több mint 45 millió nézőt ültetett a képernyők elé.


A sorozatot már forgatják Malagában, Banderas ugyanolyan kopasz mint Picasso volt
fotó: Profimedia

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek