2018. október 17., szerda
Hedvig

Extra

Magyarországra jön Antonio Banderas

Novemberben Magyarországra érkezik Antonio Banderas – értesült a Lokál. A színész többek között a National Geographic új sorozatát, a Géniuszt forgatja hazánkban – a zseniális Pablo Picassót alakítja.

Antonio Banderas lassan úgy jön Magyarországra, mintha hazajárna. November közepén is hazánkba érkezik a Géniusz című sorozat forgatása miatt. A spanyol színész 1996-ban Budapesten forgatta az Evita című filmet, azóta többször is visszatért már, s minden alkalommal nagyon jól érezte magát. A National Geographic sorozatának második évadában a XX. század egyik legismertebb és legjelentősebb művészét, Pablo Picassót helyezi a középpontba, Banderas pedig nagyon örül, hogy ő alakíthatja a festőzsenit.


„Pablo Picasso élettörténete régóta csodálattal tölt el. Nagyon tisztelem ezt az embert, aki hozzám hasonlóan a dél-spanyolországi Malagában született. Izgatottan várom, hogy a National Geographickal megkezdjük a közös munkát és elmeséljük a világ egyik leginnovatívabb festőjének nem mindennapi történetét”– nyilatkozta korábban Banderas.
A NatGeo korábbi közleményéből az is kiderült, hogy a második évad producerei, akárcsak az első szériáé, az Oscar-díjas Brian Grazer és Ron Howard lesznek. Pár hónapja a Lokál interjút készített Pablo Picasso örökbe fogadott dédunokájával, Florian Picassóval. Az 27 éves disc jockey azt nyilatkozta lapunknak, hogy a festő borzalmas ember volt.
– Bármit is teszek, igyekszem úgy élni, hogy más legyek, máshogy viselkedjek, mint ő. Nem volt szimpatikus azok alapján, amit meséltek róla. Úgy hallottam, hogy egy kecskével élt együtt a házában (…) Picasso egy igazi zseni volt, de borzalmas személyiség. Nagyon nagy egóval rendelkezett, ami agyonnyomta, megsemmisítette a környezetében élőket. Amiben azonban mégis inspirált vagy befolyásolt, az a munkájába vetett szenvedélye. Nem igazán tudok rá felnézni, de a művészet iránti rajongását és elkötelezettségét nagyra becsülöm – mondta akkor.

A Géniusz a NatGeo első forgatókönyv alapján készült életrajzi sorozata, az első évad Albert Einstein életét mutatta be, Geoffrey Rush főszereplésével – világszerte több mint 45 millió nézőt ültetett a képernyők elé.


A sorozatot már forgatják Malagában, Banderas ugyanolyan kopasz mint Picasso volt
fotó: Profimedia

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Tápai Szabina: Azonnal beleszeretettem Kucserába

    Tápai Szabina: Azonnal beleszeretettem Kucserába

    Tápai Szabina és Kucsera Gábor megismerkedésének története akár egy hollywoodi filmbe is beleillene. Románcuk azonban nem volt zökkenőmentes, egyszer még szakítottak is, öt év külön töltött idő után azonban rájöttek: egymásnak teremtették őket.

  • 45 napig sírt Will Smith neje

    45 napig sírt Will Smith neje

    Will Smith felesége, Jada néhány hónappal ezelőtt indította el saját beszélgetős műsorát, a Red Table Talkot. Az elmúlt időszakban számtalan meglepő családi titokról rántotta le a leplet a kamerák előtt: kiderült például, hogy lányuk tinédzserként depressziós volt, és többször is megvagdosta magát.