EUR: 349,50 Ft
CHF: 327,17 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szeged

Már a munka a főszereplő Márton Anitánál

Főképp aktív pihenéssel töltötte a rendelkezésére álló szabadidőt Márton Anita, azonban november elejétől már újból azért dolgozik, hogy a következő szezonban is fényes érmeket nyerjen – és persze végre átlépje azt a határt, ami miatt nem teljesen elégedett az idei esztendejével.

Megvédte címét, fedett pályás Európa-bajnoki aranyat szerzett, beállította egyéni legjobbját, a 19 méter 49 centit és szabadtéri világbajnoki ezüstérem tulajdonosa: ez volt Márton Anita idei mérlege. A súlylökő ezek mellett is remekelt, hiszen a Gyémánt Ligában is a dobogó második fokára állhatott, valamint megnyerte a téli dobó Európa-kupát, így egy roppant eredményes szezont követően nem volt sok ideje kipihenni az idei fáradalmakat. – Kétszer teljes egy hetem volt, bár főképp aktív pihenőről beszélhetünk. A párom imád túrázni, Kékestetőn és környékén öt napot tölthettünk el, szerencsére kiváló időnk volt.


Nem is fizikailag, hanem inkább fejben kellett kikapcsoljak, de úgy érzem, sikerült is, most pedig már azt a munkát végzem, ami a jövő évem alapját jelentheti – fogalmazott a Lokál Extra Szegednek a szegedi, ám békéscsabai színekben versenyző atléta. Márton Anita két kiemelt versenyre készül 2018-ban: márciusban fedett pályás világbajnokságot, augusztusban szabadtéri Európa-bajnokságot rendeznek, ám addig még sok víz lefolyik a Tiszán, így elsősorban a februári fedett pályás versenyszezon kezdetére készül az olimpiai bronzérmes sportoló. Azonban a következő év előtt még egy egyéni elismerés besöprésére is lehetősége nyílik Anitának, ugyanis akárcsak tavaly, idén is jelölték Az év női atlétája díjra.

Mint ezzel kapcsolatban elmondta, mindig nagy megtiszteltetést jelent számára a jelölés, hiszen ezzel is elismerik azt a munkát, amit elvégzett, egyúttal nagy örömöt okozott számára, amikor kiderült, hogy az idei nevezettek között is szerepel a neve. A Békéscsabai AC versenyzője számára edzőtáborok sora következik a felkészülés ezen szakaszában: a békési megyeszékhely mellett többek között Székesfehérváron is gyakorol majd, de szülővárosában, Szegeden is lesznek edzései a versenyszezon rajtja előtt. 2016-hoz hasonlóan ez az éve is remekül sikerült, de mint elmondta, nem maradéktalanul elégedett a szezonban nyújtott teljesítményével.


– Helyezésben ugyan azt sikerült megvalósítanom, amit szerettem volna. Külön örülök, hogy a legjobb időszakra sikerül kihegyeznem a formámat. Ami miatt viszont nem vagyok elégedett, hogy nem sikerült megjavítanom az egyéni csúcsomat, és idén sem tudtam húsz méter feletti lökést produkálni. Ezért csak 90 százalékban vagyok elégedett a szezonommal. Ugyanakkor nem szomorkodom, az élsport világában ez a normális, nagyon nehéz minden évben fejlődni és minden szezonban minden célt teljesíteni. Pozitívan tekintek a folytatásra, ahogyan eddig is, úgy a továbbiakban is végzem azt a munkát, amire szükségem van, és nagyon várom a következő versenyszezont – összegzett a felkészülés rajtján Márton Anita.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.