EUR: 322,47 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Nyíregyháza

Már áll a karácsonyfa

Megérkezett a Kossuth térre a nyíregyházi karácsonyi forgatag 13 méteres fenyőfája. Az ünnep legfontosabb díszét egy sóstógyógyfürdői ház tulajdonosai ajánlották fel a városnak.

A város karácsonyfájára a hagyományos piros színű díszítés és több mint 3 kilométer hosszúságú égősor, valamint 33 óriási szaloncukor is kerül. A faházakkal már most kialakították a teret a karácsonyi forgatag fogadására. A NyírVV Nonprofit Kft. az árusok részére 17 faházat állít fel, a Kossuth téren pedig a Mikulásház, a színpad, a gyerekfoglalkoztató és az adventi koszorú kap helyet. Idén november 25-től január elsejéig várja színes vásári forgatag Nyíregyháza belvárosában a városlakókat és az érdeklődő vendégeket. Az ünnepi fényeket december 3-án, advent első vasárnapján kapcsolják fel.


MTI Fotó: Balázs Attila

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.