2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Nyíregyháza

Márton-nap a múzeumfaluban

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Sóstói Múzeumfaluban a Márton-napi vigasságot november 11-én, szombaton.

A közönség szórakoztatásáról a szakácsművészet mellett táncos és színházi produkciók gondoskodnak. „Tündérborsó, csillagkapu” címmel a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvoda Kerekerdő Tagintézményének „Így tedd rá!” tánccsoportja egy moldvai mulatságba invitálja a nagyérdeműt, amit a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékeinek néptáncbemutatója követ. A debreceni Kuckó Művésztanya vásári komédiája az idősebb, míg a Ládafia Bábszínház előadása az ifjabb generációk figyelmére számít. Délután a faluközpontban álló református templomban istentiszteletet tartanak.


Tavaly is kiválasztották a legszebb libát (Fotó: Archív/Lokál)

Ezúttal is megrendezik a libaszépségversenyt, amelynek első helyezettjét finom takarmány, gazdáját vagy gazdasszonyát pedig értékes nyeremény várja. A német nyelvterületen honos szokást követve – a sötétedést várva – meggyújtják a falu lámpását. Az eseményhez a látogatók is csatlakozhatnak saját kezűleg festett lámpásaikkal, amelyeket kézműves-foglalkozás keretében készíthetnek el, és belekóstolhatnak a „libahímelésbe” is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.