EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,13 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Szekszárd

Márton-napi vigadalom

Az immár hagyománnyá vált rendezvényt november 10. és 12. között idén is megszervezték városunkban. Kóstolhattunk újbort, libapecsenyét, amelyekhez kellemes hangulat is dukált.

A Márton-napi vigadalom – amelyet negyedik alkalommal szerveznek meg városunkban – november 10-én este kezdődött, a Magyar Vista Social Club és a Csurgó zenekar adott koncertet. Másnap hivatalosan is megnyitották az ünnepet, ahol többek között városunk polgármestere mondott köszöntőbeszédet.


Libapecsenye a fókuszban. Fotó: Nagy Nándor

– A Márton-nap a Szüreti Napok és az adventi készülődés között alkalmat teremt arra, hogy a városlakók összejöhessenek, találkozhassanak, beszélgethessenek egy olyan rendezvényen, ahol a gasztronómia és a bor egyenrangúként van jelen. Márton-nap az újbor ünnepe is. Bízom benne benne, hogy kiváló évjárat lesz az idei, amire minden esély megvan – hangsúlyozta beszédében Ács Rezső.

A Csurgó Zenekar előadása. Fotó: Nagy Nándor

A bor szentelésénél dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor mondott egyházi áldást. Ezt követően a Muslinca Férfikar szórakoztatta a jelenlévőket. A nap további részében több zenekar is fellépett: a Langaléta Garabonciások, a Babra zenekar, Herczku Ági és a Banda, illetve a Góbé zenekar. A táncos lábú hallgatóság is bekapcsolódhatott a mulatságba, ugyanis a Dűvő zenekar és a Bartina Néptáncegyüttes közreműködésével, Varga János és Szűcs Alexandra vezetésével táncházra is sor került a nap folyamán.

A mulatság középpontjában természetesen a liba állt, kóstolásra is lehetőség volt, de élő libákat is lehetett simogatni.

Népes társaság gyűlt össze a hétvégén. Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek