EUR: 323,90 Ft
CHF: 280,70 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

Egyéb Zalaegerszeg

Márton-napot ünnepeltek a Csillagközi óvodások

Énekkel, tánccal, mondókákkal és vidám mesével köszöntötték az ovisok az őszi új bor és a liba ünnepét.

„Márton napján libát eszünk” – énekelték a kicsik, mert már ők is tudják, aki ezen a napon nem fogyaszt a húsából, bizony a régi mondás szerint egész évben koplalni fog.

Izgalmas részlet volt mikor elrabolta az egyik “libát” a gonosz farkas
Foto: Inhof András

Egy másik hiedelem szerint az, aki november 11-én éjjel álmodik, boldog lesz. Reméljük, mindannyian szépet álmodtak aznap éjjel!

Az előadás szeplői
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Újabb meglepetés! Győztek a japánok

  Japán 2-1-re legyőzte a harmadik perctől emberhátrányban futballozó Kolumbiát kedden a H csoport első fordulójának szaranszki mérkőzésén az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

 • Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt tartóztattak le két férfit Miskolcon

  Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság. Egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője az MTI-vel hétfőn.

 • Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Hoppá! Íme a sör jótékony hatásai

  Kánikula idején talán még a keserű nedűt kevésbé kedvelők is előszeretettel fogyasztanak el egy-egy korsó sört, amiről most kiderült, nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz.

 • 75 éve írunk golyóstollal

  75 éve írunk golyóstollal

  Hetvenöt éve, 1943. június 10-én szabadalmaztatták Argentínában a magyar Bíró László József golyóstollát, amelyet a köznyelv angol nyelvterületen ma is biro pen, avagy röviden biro néven emleget.