2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Medgyessy szerint a Fidesz győz jövőre

Kiállt a kormány migránspolitikája és közmunkaprogramja mellett Medgyessy Péter az Indexnek adott interjújában. A volt szocialista miniszterelnök szerint az ellenzék mélyponton van, nincs köztük egyetlen olyan politikus se, akitől „szívesebben venne használt autót”, mint Orbán Viktortól.

Meglepően őszinte, korábbi politikai támogatóit nyíltan kritizáló interjút adott Medgyessy Péter a Simicska-féle Indexnek, amelyben a Fidesz választási győzelmét jósolja 2018-ra.


„Nagy a valószínűsége annak, hogy Orbán Viktor és a Fidesz megnyeri a választást. Hogy milyen többségük lesz, kérdés. De azt saccolom, hogy meglesz az abszolút többségük is.”

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Medgyessy nem csupán sikert jósolt a Fidesznek 2018-ra, de még az Orbán-kabinet működését is dicsérte.


„Orbán Viktor érdeme, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik” – fogalmazott Medgyessy, aki kérdésre azt is kifejtette, hogy elsősorban a migránsválságra adott kormányzati választ tartja megfelelő megoldásnak.

– Ez tényleg valódi probléma. Bizonytalanságot kelt az emberekben, ha megemészthetetlen tömegben jelentkeznek. Orbán évekkel ezelőtt jól megérezte, hogy erre reagálni kell – fogalmazott és hozzátette: ő sem tudott volna jobb választ kitalálni a migránsválságra, mint Orbán és ő sem tudott volna jobbat kitalálni a kerítésnél.

Medgyessy a kormány közmunkaprogramját is dicsérte, ugyanakkor középszerűséggel vádolta az MSZP mellett a baloldal egészét, beleértve a Gyurcsány vezette DK-t is.

„Ha röviden kellene összefoglalnom a baloldal elmúlt időszakát, azt mondanám: eltékozolt évek. 2010-től egész egyszerűen elpocsékolták az időt” – mondta.

Velez kiosztotta Molnárt

Sajtóinformációk szerint az MSZP és a DK megállapodott, hogy a 106 egyéni választókörzetben 62–44 arányban indítanak jelölteket. Ennek fényében már érthető, hogy miért is osztotta ki egy levélben Velez Árpád, az MSZP korábbi pártigazgatója Molnár Gyula pártelnököt, ugyanis a 24.hu szerint Velez körzetében a DK indíthat majd jelöltet.

– A magyar baloldal vezető pártjából történelmi szemszögből nézve pillanatok alatt egy mások után kullogó, kedvetlen, motiválatlan, kiszolgáltatott politikai közösséget csináltál – írta Molnárnak Velez, aki ezek után jövőre sem egyéniben, sem listán nem akar indulni az MSZP színeiben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok hatékonyabb a lakáskasszáknál

  A csok (családi otthonteremtési kedvezmény) jól működő rendszer, hatékonyabb a lakáskasszáknál – mondta a kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.