2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Szombathely

Meg kell őrizni 1956 emlékét!

Szükség van a történelem iránt érdeklődő, az igazságot és a valóságot továbbörökítő fiatalokra – mondta a Lokál Extrának  Lechner Ferenc, az 56-os Szövetség országos elnökségének tagja.

Szerintük az 1956-os forradalom és szabadságharc történelme a nemzeti öntudat, a kötelességtudás, a szilárd jellem tanítója, nevelője, amely hirdeti a magyar nép szabadságvágyát, hazaszeretetét.


Lechner Ferenc beszédet mondott az október 23-i megemlékezésen Fotó: szombathely.hu

– A szövetség tagjai öregszenek, szükségünk lenne fiatalokra, akik átveszik a stafétabotot. Mi megéltük a forradalmat, élő tanúi voltunk a történteknek, ezt a tudást szeretnénk átadni – hangsúlyozta Lechner Ferenc. Hozzátette: a történelemkönyvekben nem, vagy csak részleteiben szerepel az igazság, mert a mai napig sokan szeretnék lekicsinyíteni – politikai érdekek mentén – ’56 emlékét.

Ha valaki szeretné meghallgatni a ma még élő ’56-os hősök történeteit, szeretne betekinteni az általuk összegyűjtött bőséges irodalomba, az jelentkezhet a 06-94-314-192-es telefonszámon, vagy kedden délelőttönként a szövetség Honvéd tér 2. szám alatti irodájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.