2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szombathely

Meg kell őrizni 1956 emlékét!

Szükség van a történelem iránt érdeklődő, az igazságot és a valóságot továbbörökítő fiatalokra – mondta a Lokál Extrának  Lechner Ferenc, az 56-os Szövetség országos elnökségének tagja.

Szerintük az 1956-os forradalom és szabadságharc történelme a nemzeti öntudat, a kötelességtudás, a szilárd jellem tanítója, nevelője, amely hirdeti a magyar nép szabadságvágyát, hazaszeretetét.


Lechner Ferenc beszédet mondott az október 23-i megemlékezésen Fotó: szombathely.hu

– A szövetség tagjai öregszenek, szükségünk lenne fiatalokra, akik átveszik a stafétabotot. Mi megéltük a forradalmat, élő tanúi voltunk a történteknek, ezt a tudást szeretnénk átadni – hangsúlyozta Lechner Ferenc. Hozzátette: a történelemkönyvekben nem, vagy csak részleteiben szerepel az igazság, mert a mai napig sokan szeretnék lekicsinyíteni – politikai érdekek mentén – ’56 emlékét.

Ha valaki szeretné meghallgatni a ma még élő ’56-os hősök történeteit, szeretne betekinteni az általuk összegyűjtött bőséges irodalomba, az jelentkezhet a 06-94-314-192-es telefonszámon, vagy kedden délelőttönként a szövetség Honvéd tér 2. szám alatti irodájában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.