2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb XIX.kerület

Még több kamera figyel minket

Modern, a kor követelményeinek is megfelelő színvonalú térfigyelő helyiséget és rendszert alakítottak ki a Kispesti Rendészeti Központ (KRK) Eötvös utcai épületében. A kerületben jelenleg működő 57 térfigyelő kamera mellé hamarosan újabb kilencet szerelnek fel a szakemberek.

A múlt héten adták át a KRK korszerűsített, légkondicionált, pormentesített térfigyelő helyiségét, ahol mostantól 57 kamerán 24 órán át ergonomikus környezetben (LED-világítás, 24 órás munkaszékek) HD-minőségben figyelik a kerület életét, ügyelik a biztonságot – tájékoztatott az önkormányzat.


Korszerű környezetben figyelik a kerület életét (Fotó: Máté Krisztián)

– A Kispesti Rendészeti Központ 2014-es alapításakor a kispesti térfigyelőkamera-rendszer, amelyhez akkoriban csaknem harminc kamera tartozott, a kerületi rendőr-kapitányságtól szintén a KRK kezelésébe került. Sajnos ezek olyan elavultak, korszerűtlenek voltak, hogy már nem volt értelme fenntartani. Így az első és legfontosabb feladat a kamerák modernizációja, „okos” rendszerbe szervezése és bővítése volt – emlékezett a mögöttük álló feladatokra a KRK vezetője. Bali Péter a kispest.hu-nak elmondta, mára a kispesti térfigyelő rendszer teljesítménye és minősége a szakemberek szerint eddig is az egyik legjobb volt a fővárosban, a mostani fejlesztéssel pedig még kiemelkedőbb lesz, hiszen az egész rendszert úgynevezett gerinchálózati struktúrába rendezték, ami azt jelenti, hogy a kamerapontok nagy sávszélességű gerinchez csatlakoznak, nem pedig láncszerűen egymáshoz. Ennek előnye az, hogy egy-egy pont kiesésével nem tűnik el a pont mögötti összes kamera. Ez az „okos” rendszer a megfelelő csomagok további megvételével a későbbiekben akár arcfelismerésre is alkalmas lehet.

Több szem többet lát (Fotó: Máté Krisztián)

A bővítés során új kamerák kerülnek az Üllői úti Shopmark áruház mellé, a Vak Bottyán utca 75/C szám alá, a KÖKI Terminál buszpályaudvaron lévő Fornetti üzlet környékére, a Nagykőrösi–Határ út, a Petőfi utca–Zalaegerszeg utca, az Árpád–Zalaegerszeg utca, az Ady Endre út–Hunyadi utca, az Ady Endre út–Kisfaludy utca, a Városház tér–Kossuth Lajos utca kereszteződésébe, valamint a Jahn Ferenc és a József Attila utca sarkára.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.