2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIX.kerület

Még több kamera figyel minket

Modern, a kor követelményeinek is megfelelő színvonalú térfigyelő helyiséget és rendszert alakítottak ki a Kispesti Rendészeti Központ (KRK) Eötvös utcai épületében. A kerületben jelenleg működő 57 térfigyelő kamera mellé hamarosan újabb kilencet szerelnek fel a szakemberek.

A múlt héten adták át a KRK korszerűsített, légkondicionált, pormentesített térfigyelő helyiségét, ahol mostantól 57 kamerán 24 órán át ergonomikus környezetben (LED-világítás, 24 órás munkaszékek) HD-minőségben figyelik a kerület életét, ügyelik a biztonságot – tájékoztatott az önkormányzat.


Korszerű környezetben figyelik a kerület életét (Fotó: Máté Krisztián)

– A Kispesti Rendészeti Központ 2014-es alapításakor a kispesti térfigyelőkamera-rendszer, amelyhez akkoriban csaknem harminc kamera tartozott, a kerületi rendőr-kapitányságtól szintén a KRK kezelésébe került. Sajnos ezek olyan elavultak, korszerűtlenek voltak, hogy már nem volt értelme fenntartani. Így az első és legfontosabb feladat a kamerák modernizációja, „okos” rendszerbe szervezése és bővítése volt – emlékezett a mögöttük álló feladatokra a KRK vezetője. Bali Péter a kispest.hu-nak elmondta, mára a kispesti térfigyelő rendszer teljesítménye és minősége a szakemberek szerint eddig is az egyik legjobb volt a fővárosban, a mostani fejlesztéssel pedig még kiemelkedőbb lesz, hiszen az egész rendszert úgynevezett gerinchálózati struktúrába rendezték, ami azt jelenti, hogy a kamerapontok nagy sávszélességű gerinchez csatlakoznak, nem pedig láncszerűen egymáshoz. Ennek előnye az, hogy egy-egy pont kiesésével nem tűnik el a pont mögötti összes kamera. Ez az „okos” rendszer a megfelelő csomagok további megvételével a későbbiekben akár arcfelismerésre is alkalmas lehet.

Több szem többet lát (Fotó: Máté Krisztián)

A bővítés során új kamerák kerülnek az Üllői úti Shopmark áruház mellé, a Vak Bottyán utca 75/C szám alá, a KÖKI Terminál buszpályaudvaron lévő Fornetti üzlet környékére, a Nagykőrösi–Határ út, a Petőfi utca–Zalaegerszeg utca, az Árpád–Zalaegerszeg utca, az Ady Endre út–Hunyadi utca, az Ady Endre út–Kisfaludy utca, a Városház tér–Kossuth Lajos utca kereszteződésébe, valamint a Jahn Ferenc és a József Attila utca sarkára.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.