EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Extra

Meghalt Luis Bacalov

Meghalt 84 éves korában Luis Enrique Bacalov argentin zeneszerző, aki Massimo Troisi Neruda postása című filmje zenéjéért Oscar-díjat kapott.

Bacalov szerda este hunyt el egy római kórházban, miután néhány nappal korábban agyvérzésen esett át.


Az argentin San Martin városában született, bolgár-zsidó származású Bacalov Olaszországban kezdte karrierjét, ott ismerte meg az olasz filmzene mesterét, Ennio Morriconét, akihez később hosszú barátság fűzte.

A hatvanas években kezdett a filmiparban dolgozni, 1967-ben Pier Paolo Pasolini Máté evangéliuma című filmje kísérőzenéjéért Oscar-díjra jelölték.

A hatvanas-hetvenes években számos “spagettiwestern” – köztük a Franco Nero fémjelezte Django vagy a Bud Spencer főszereplésével készült Vadnyugati Casanova – zenéjét komponálta.

A nyolcvanas években leginkább televíziós produkcióknak dolgozott. 1996-ban kapta meg az amerikai filmakadémia díját a Neruda postása zenéjéért. Eredetileg Morriconét kérték fel a komponálásra, ám ő nem vállalta.

Kapcsolódó Cikkek

 • A biztonság az első, irány belföld!

  A biztonság az első, irány belföld!

  A koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerültek a hazai vendéglátók, szállásadók, de hamar talpra állhatnak, és már a nyáron utolérhetik magukat – mondta a Lokálnak Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója.

 • Rózsika néni jó példát mutat

  Rózsika néni jó példát mutat

  A koronavírus mindannyiunk életét fenekestül felforgatta. Így van ezzel a 72 éves Rózsika néni is, aki példát mutat az időseknek. Betartja a szabályokat, az otthonában is rendszeresen táncol és tornázik.

 • Új munkát kerestek a magyar sztárok

  Új munkát kerestek a magyar sztárok

  A járvány miatt már több, mint két hónapja bezártak a színházak és elhalasztották a koncerteket. Néhány magyar színész és zenész ezért új munkahely után nézett.