2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Megint zsidózott a Jobbik

Újabb rasszista hangfelvételt közölt a Jobbik háza tájáról a Mandiner. A Szent Korona rádió felvételén a párt V. kerületi képviselője, Balasi András és a szarvasi alapszervezet alapítója, Papp Sándor Zoltán viccelődnek azon, hogy milyen „fajtabeli” emberek kerülhetnek vagonokba.
Mint emlékezetes, a Mandiner a közelmúltban több olyan hangfelvételt is közölt, amelyben a Jobbik mostanság éppen néppártosodva cukiskodó tagjai kimutatják a foguk fehérjét, és nyíltan kirekesztő, rasszista vagy antiszemita kijelentésekkel emlékeztetnek arra, milyen alapokra is épül Simicska Lajos csicskapártja.

A most idézett – 2011-ben elhangzó – felvételen Balasi András, a Jobbik V. kerületi képviselője és Papp Sándor Zoltán, a szarvasi Jobbik alapítója beszélget kedélyesen bizonyos „fajtabeli” emberek bevagonírozásáról és deportálásáról. Balasi azzal kezdi, hogy néhány perccel korábban egy Magyar Gárda-pólót viselő fiatalembert igazoltattak a rendőrök a Nyugati pályaudvarnál.
– Lehet, hogy azért csaptak le rájuk, mert valakik utaztak valahova, nem? – érdeklődött Papp, majd pontosítóan rákérdezett, vajon a „vagonok környékén” történt-e mindez.
– Nem, most ne beszéljünk vagonokról. Vagonokról majd később esetleg – élcelődött ízléstelenül Balasi, utalva arra, hogy a holokauszt során elszállított zsidókat a nácik marhavagonokban vitték a koncentrációs táborokba.
A folytatásban Balasi elmondja: kiskorú lányokat látott „nagykorú, hasonló fajtabeli férfiak társaságában” álldogálni szintén a Nyugati téren. Mire Papp visszakérdezett: „Ki tudja? Talán ez a fiatalember ezt az előbb említett társaságot akarta egy vagonra felterelni, hogy aztán elszállíthassák őket innen.”
A Mandiner korábban idézte a jobbikos Zagyva György Gyulát, aki a koncentrációs táborok kapuja feletti „Arbeit macht frei” (A munka szabaddá tesz) felirattal viccelődött és szintén Zagyvát és Balasit, amint a zsidó népirtás áldozatainak számán is képesek voltak élcelődni élő adásban.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek