EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Veszprém

Megkönnyítik a diákok tanulmányait az Ipariban

Saját tananyagot fejlesztett műanyagfeldolgozó-képzésére az Ipari Szakgimnázium és a Nass Magnet Hungária Kft. Az iskola és a cég együttműködéseként 2014-ben indult el a műanyagfeldolgozó-képzés a középiskolában, a szak első évfolyama ebben a tanévben tesz érettségi, jövőre pedig szakmai vizsgát.

A képzést a helyi igények alapján indították, a műanyag megmunkálásához értő szakemberekre ugyanis több cégnél is nagy szükség van.


A műanyag-feldolgozás komoly ismereteket igényel Mustó Gyula szerint (fotó: Domján Attila)

– A műanyagos képzés nem egyszerű, mert sokoldalú felkészültséget és eszközt igényel – fogalmazott Irányi László, a szakgimnázium igazgatója. A szakterületet Mustó Gyula, a Nass Magnet Hungária Kft. műszaki igazgatója is hasonlóan összetettnek tartja: – A mai világban a műanyagfeldolgozás egyre sokrétűbb, nem pusztán egyszerű fröccsöntésről van szó, a felhasznált anyagok sokfélesége komoly szaktudást igényel – mondta.

A tanulók képzését erősíti, hogy a cég munkatársa, Fülöp István részlegvezető immár második éve szaktanárként részt vesz az oktatásban. A szakember első tanévében saját maga állította össze a tananyagot, amiből kiadványt is szerkesztett. Az intézmény helyzetét ugyanis nehezítette, hogy az országban egyedül az Ipariban létezik ez a képzés, így nem volt olyan szakirodalom sem, amivel a diákok felkészülését segíthették volna.

A diákok októberben vehették át a segédanyagokat (fotó: Domján Attila)

Fülöp István az általános iskolából kikerült fiatalok számára is érthető módon igyekezett feldolgozni a tananyagot, próbálta felkelteni az érdeklődésüket a mindennapi életből vett példákkal. A saját fejlesztésű segédanyagot az elsőévesek októberben vehették át, a könyvek két tantárgyban segítik majd tanulmányaikat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Érden is mehetünk misére

  Érden is mehetünk misére

  Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő a választókerületben található egyházak számára kézfertőtlenítőket biztosított, hiszen a védekezésre itt is szükség van.