2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XVI.kerület

Megszépült a bölcsi udvara

A Fejlődő Kertváros Program keretében 30 millió forintból megszépült a Kolozs utcai Bóbita bölcsőde udvara.A  650 négyzetméter műfű lerakásával, a 110 négyzetméteres automata öntözővel felszerelt gyeppel, a 120 négyzetméter térkő beépítésével modern és hosszú távon fenntartható udvar jött létre.

Színes, vidám hangulatú műfüvön szaladgálhatnak, vonatozhatnak, hintázhatnak, sőt megújult homokozókban játszhatnak a gyerekek.


Kovács Péter polgármester és Csomor Ervin alpolgármester megköszönte az óvoda munkatársainak, a szülőknek és a kicsiknek, hogy türelemmel viselték a beruházás okozta kellemetlenségeket. Emellett elismeréssel szólt a Holland Pázsit Kft.-ről, amely nemcsak ezt, hanem a közelmúltban átadott Táncsics Mihály Általános Iskola udvarát is széppé varázsolta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.