EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szekszárd

Megújult a kajak-kenu edzőközpont

November 17-én ünnepélyes keretek között adták át Fadd-Domboriban a felújított kajak-kenu edzőközpontot. Ezt az épületet – amely felújításra szorult – 2015-ben vásárolta meg a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület. 

2015 januárjában vásárolta meg a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület az egyik bankintézmény vállalati nyaralóját Fadd-Domboriban, az épületben edzőközpontot hoztak létre. A két év alatt folyamatosan használták a létesítményt, amely a teljes körű felújításnak köszönhetően mára érte el végleges formáját. A vásárlásban segítségükre volt Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, míg az infrastruktúra fejlesztésében a Magyar Kajak-Kenu Szövetség állt a sportegyesület mellé. Az országos szövetség nagy összeggel járult hozzá, hogy minden felújítás megvalósulhasson, a nyílászárók cseréjétől a szigetelésen át a vadonatúj bútorzatig. A sportegyesület egy évben 8-9 héten át használja az épületet, hogy saját edzőtáborokat valósítsanak meg. Ezenfelül több héten keresztül vannak gyerektáborok, illetve más sportegyesületek, más sportágak képviselői is felkeresték az edzőközpontot, továbbá edzőtáborokat is szerveztek itt.


A felújított kajak-kenu edzőközpont. Fotó: Nagy Nándor

 

– Nagyon örülünk, hogy ez így megvalósulhatott, hiszen professzionálisan tudunk készülni a versenyekre. Domborinak nagyon jók az adottságai, a kajakozáshoz kimért pályával rendelkezik, tehát mind a síkvízi, mind a maratoni versenyekre kiválóan fel tudunk készülni. Így minden adott ahhoz, hogy versenyzőink jól szerepeljenek a megmérettetéseken. Nagyon szépen köszönjük a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, illetve minden támogatónknak a segítséget – nyilatkozta Inger Nikoletta, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület edzője.

Vadonatúj bútorzattal is gazdagodott a z edzőközpont. Fotó: Nagy Nándor

 

A jövőben még szélesebb körben szeretnék ezt a létesítményt hasznosítani, így az egyesület tervei között szerepel többek között az is, hogy a jövőbeli rendezvényeket illetően nyitni fognak az osztálykirándulások, illetve egyéb, tábor jellegű programok felé.


Kapcsolódó Cikkek