EUR: 349,36 Ft
CHF: 325,85 Ft
2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Győr

Mérföldkőhöz érkezett a térség fejlődése

A hatalmas forgalmat lebonyolító és sajnos balesetekben bővelkedő 83-as számú főút hamarosan kétszer kétsávos lesz. A bővítés alapkőletételén jártunk.

Ünnepélyes pillanat: letették a 83-as út kétszer kétsávosra bővítésének alapkövét
Fotó: O. Jakócs Péter

– Sorra megvalósulnak azok, a térség gazdaságának további fejlődését szolgáló beruházások, amelyeket a kormány ígért Győrnek és a régiónak – mondta Kara Ákos államtitkár, országgyűlési képviselő, a Győrt Pápával összekötő kétszer kétsávos főút alapkőletételén. Hangsúlyozta: a beruházás első lépéseként az év végére elkészülnek a Metrónál található sztrádalehajtókhoz kapcsolódó két turbó körforgalom kivitelezési munkálatai. A győri bevezető szakasz és a Győrt Pápával összekötő út megépítését mérföldkőnek nevezte a térség fejlődésében. Nemcsak nagyobb lesz az új, kétszer kétsávos főút áteresztő képessége a mostaninál, de biztonságosabb és gyorsabb is.


– Pápáról és térségéből többen ingáznak Győrbe, mint saját megyeszékhelyükre, Veszprémbe – ezt már Simon Róbert Balázs államtitkár, országgyűlési képviselő mondta el Győr és Pápa évszázados kapcsolatairól, majd hozzátette: ilyen mértékű állami közútfejlesztés a rendszerváltás óta nem történt Győrben és környékén, mint a mostani kormány idején. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő szerint a téti járás települései kifejezetten örülnek annak, hogy megszabadulhatnak a hatalmas átmenő forgalomtól.

A Metro-csomópontnál már elkezdődtek a munkálatok
Fotó: O. Jakócs Péter

A Győrt Pápával összekötő út hossza 36 kilométer lesz, legnagyobb részében teljesen új nyomvonalon halad, a sávokat fizikai elválasztással látják el, az átadására pedig 2022-ben kerülhet sor. Hat különböző szintű csomópont, Győr térségében pedig két turbó körforgalom segíti a gyors, biztonságos haladást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.