2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Veszprém

Mesterek adják tovább a szakmai tudást

Huszonhét mesterjelölt vehette át mesterlevelét múlt héten a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravató ünnepségén kozmetikus-, villanyszerelő-, gépi forgácsoló, illetve pincérszakmában.

Markovszky György, a megyei kamara elnöke felidézte: az Osztrák–Magyar Monarchia idejére visszanyúló hagyománya van annak, hogy a szakemberek többéves tanulóútra mennek Nyugat-Európába, hogy aztán hazatérve mesterként átadják a megszerzett tudást tanítványaiknak. Az elnök szerint az elmúlt tíz évben sikeresen újraéledt a mesterképzés rendszere.

Mesterleveleket adtak át az Iparkamara ünnepségén(fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.