2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Veszprém

Mesterek adják tovább a szakmai tudást

Huszonhét mesterjelölt vehette át mesterlevelét múlt héten a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesteravató ünnepségén kozmetikus-, villanyszerelő-, gépi forgácsoló, illetve pincérszakmában.

Markovszky György, a megyei kamara elnöke felidézte: az Osztrák–Magyar Monarchia idejére visszanyúló hagyománya van annak, hogy a szakemberek többéves tanulóútra mennek Nyugat-Európába, hogy aztán hazatérve mesterként átadják a megszerzett tudást tanítványaiknak. Az elnök szerint az elmúlt tíz évben sikeresen újraéledt a mesterképzés rendszere.

Mesterleveleket adtak át az Iparkamara ünnepségén(fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.