2020. június 02., kedd
Anita, Kármen

Egyéb Kecskemét

MetroPOLICE Filmnapok az Otthon moziban

Rendőrségi szalag, körberajzolt áldozat, ügynökök, kávé és fánk… Tetthellyé alakult át az Otthon mozi előtere. Nem bűntény történt a kecskeméti filmszínházban – itt tartották a MetroPOLICE Filmnapok rendhagyó sajtótájékoztatóját.

A Hírös Agóra Kulturális Központ és a Kecskeméti Rendőrkapitányság második alkalommal rendezi meg a MetroPOLICE Filmnapokat az Otthon moziban. A lebilincselő program közel két hétig tart, és számtalan különleges filmet, vendéget és beszélgetést kínál 2017. november 2–13. között. Az izgalmas eseményhez rendhagyó sajtótájékoztató dukál, így a filmszínház előterébe lépők egy bűnügyi helyszínen találták magukat. Napszemüveges ügynökök, nyomrögzítéshez használt eszközök és bizonyítékok között zajlott a beharangozó. Kerti István alezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetője, Bak Lajos, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója, Tót Szilvia címzetes rendőr őrnagy és Csenki Csabáné mozivezető együtt fogadták a vendégeket, és adtak hírt a filmnapok részletes programjáról.


Az Otthon Mozi dolgozói pózolnak filmbe illő módon a filmnapok plakátjai előtt.
fotó: hiros.hu

Csenki Csabáné elmondta, a tavalyi nagy siker és érdeklődés után természetes volt, hogy újra megrendezik a MetroPOLICE Filmnapokat. A helyszín ismét az Otthon mozi, a tematika és a filmkínálat most is különleges. A legújabb filmek mellett klasszikusokat is láthat a közönség, miközben a közönségtalálkozókon izgalmas beszélgetések zajlanak filmes és bűnügyi szakemberek közreműködésével.

A MetroPOLICE Filmnapok, mely a tervek szerint jövőre már filmfesztiválként tér vissza, évről évre igyekszik megújulni. Így lesz ez idén is, amikor a már megszokott vetítések és kísérő programok mellett új elemekkel (Krimimaraton és kerékpáros-bemutatóval egybekötött Bike Safe-regisztráció) várja közönségét Kecskemét művészmozija.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.