2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb XII.kerület

Mézeskuckó az oviban

Mézeskuckó elnevezéssel programot indított a Hegyvidéki önkormányzat az általa fenntartott óvodákban. A cél, hogy a nagycsoportos gyerekek játékos formában nyerjenek betekintést a méhkolóniák életébe.

A program bemutatóóráját a Táltos Óvoda Csikó tagóvodájában tartották, ahol a foglalkozást vezető pedagógusok megbeszélték a gyerekekkel a méhek életmódjával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, majd interaktív játékokkal mélyítették el a frissen átadott ismeretanyagot. A mézfajták bemutatásához a Mézkamra elnevezésű, szudokuszerű játék mellett kóstolóval is készültek a szervezők – ezúttal a hárs-, a selyemfű- és a gesztenyeméz közötti ízbeli különbségeket fedezhették fel a kíváncsi nagycsoportosok.

Hú, de finom! Ez melyik méz? (Fotó: hegyvidek.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.