2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb XII.kerület

Mézeskuckó az oviban

Mézeskuckó elnevezéssel programot indított a Hegyvidéki önkormányzat az általa fenntartott óvodákban. A cél, hogy a nagycsoportos gyerekek játékos formában nyerjenek betekintést a méhkolóniák életébe.

A program bemutatóóráját a Táltos Óvoda Csikó tagóvodájában tartották, ahol a foglalkozást vezető pedagógusok megbeszélték a gyerekekkel a méhek életmódjával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, majd interaktív játékokkal mélyítették el a frissen átadott ismeretanyagot. A mézfajták bemutatásához a Mézkamra elnevezésű, szudokuszerű játék mellett kóstolóval is készültek a szervezők – ezúttal a hárs-, a selyemfű- és a gesztenyeméz közötti ízbeli különbségeket fedezhették fel a kíváncsi nagycsoportosok.

Hú, de finom! Ez melyik méz? (Fotó: hegyvidek.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.