EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XII.kerület

Mézeskuckó az oviban

Mézeskuckó elnevezéssel programot indított a Hegyvidéki önkormányzat az általa fenntartott óvodákban. A cél, hogy a nagycsoportos gyerekek játékos formában nyerjenek betekintést a méhkolóniák életébe.

A program bemutatóóráját a Táltos Óvoda Csikó tagóvodájában tartották, ahol a foglalkozást vezető pedagógusok megbeszélték a gyerekekkel a méhek életmódjával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, majd interaktív játékokkal mélyítették el a frissen átadott ismeretanyagot. A mézfajták bemutatásához a Mézkamra elnevezésű, szudokuszerű játék mellett kóstolóval is készültek a szervezők – ezúttal a hárs-, a selyemfű- és a gesztenyeméz közötti ízbeli különbségeket fedezhették fel a kíváncsi nagycsoportosok.

Hú, de finom! Ez melyik méz? (Fotó: hegyvidek.hu)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.