2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Dunaújváros

Mi legyek, ha nagy leszek?

Pályaválasztási kiállítást szerveztek a Dunaújvárosi Egyetemen, ahol a középiskolák mellett a munkaadók,  intézmények is bemutatkoztak. Az eseményt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezte.

A Dunaújvárosi Egyetem A épülete adott otthont az „Állj pályára” elnevezésű rendezvénynek. A pályaválasztási kiállításon részt vett Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója is. A házigazda Dunaújvárosi Egyetemet dr. Palotás Béla, az intézmény tudományos és kutatási rektorhelyettese, a szervező Fejér Megyei Kormányhivatalt a szervezet elnöke, dr. Tanárki Gábor képviselte.


A Rendőrség standjánál egy pisztoly szimulátort is kipróbálhattak az érdeklődők

A centrumhoz tartozó intézményeken kívül a Széchenyi István Gimnázium a dunaföldvári Magyar László Gimnázium és a dunaújvárosi Waldorf-iskola képzési kínálatát is megismerhették a kilátogatók, de a munkaadó cégek, intézmények standjai is ott voltak az eseményen: a rendőrség mellett többek között a Büntetés-végrehajtási Intézet, a Szent Pantaleon Kórház vagy a Hankook Tire Magyarország képviselőivel is találkozhattak az érdeklődők. Összesen több mint negyven oktatási intézmény és munkáltató szervezet, vállalat vett részt a rendezvényen. Az érdeklődők persze leginkább hetedik-nyolcadik osztályos diákok voltak, akik nemcsak a városból, hanem a környező településekről is érkeztek. A kiállítás mellett előadásokat is hallhattak a kilátogatók: Csapó Gábor főigazgató a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumról, Takács Andrea, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója pedig a szakmaválasztásról beszélt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.