2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Dunaújváros

Mi legyek, ha nagy leszek?

Pályaválasztási kiállítást szerveztek a Dunaújvárosi Egyetemen, ahol a középiskolák mellett a munkaadók,  intézmények is bemutatkoztak. Az eseményt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezte.

A Dunaújvárosi Egyetem A épülete adott otthont az „Állj pályára” elnevezésű rendezvénynek. A pályaválasztási kiállításon részt vett Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója is. A házigazda Dunaújvárosi Egyetemet dr. Palotás Béla, az intézmény tudományos és kutatási rektorhelyettese, a szervező Fejér Megyei Kormányhivatalt a szervezet elnöke, dr. Tanárki Gábor képviselte.


A Rendőrség standjánál egy pisztoly szimulátort is kipróbálhattak az érdeklődők

A centrumhoz tartozó intézményeken kívül a Széchenyi István Gimnázium a dunaföldvári Magyar László Gimnázium és a dunaújvárosi Waldorf-iskola képzési kínálatát is megismerhették a kilátogatók, de a munkaadó cégek, intézmények standjai is ott voltak az eseményen: a rendőrség mellett többek között a Büntetés-végrehajtási Intézet, a Szent Pantaleon Kórház vagy a Hankook Tire Magyarország képviselőivel is találkozhattak az érdeklődők. Összesen több mint negyven oktatási intézmény és munkáltató szervezet, vállalat vett részt a rendezvényen. Az érdeklődők persze leginkább hetedik-nyolcadik osztályos diákok voltak, akik nemcsak a városból, hanem a környező településekről is érkeztek. A kiállítás mellett előadásokat is hallhattak a kilátogatók: Csapó Gábor főigazgató a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumról, Takács Andrea, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója pedig a szakmaválasztásról beszélt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.