EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Dunaújváros

Mi legyek, ha nagy leszek?

Pályaválasztási kiállítást szerveztek a Dunaújvárosi Egyetemen, ahol a középiskolák mellett a munkaadók,  intézmények is bemutatkoztak. Az eseményt a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezte.

A Dunaújvárosi Egyetem A épülete adott otthont az „Állj pályára” elnevezésű rendezvénynek. A pályaválasztási kiállításon részt vett Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere és Csapó Gábor, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója is. A házigazda Dunaújvárosi Egyetemet dr. Palotás Béla, az intézmény tudományos és kutatási rektorhelyettese, a szervező Fejér Megyei Kormányhivatalt a szervezet elnöke, dr. Tanárki Gábor képviselte.


A Rendőrség standjánál egy pisztoly szimulátort is kipróbálhattak az érdeklődők

A centrumhoz tartozó intézményeken kívül a Széchenyi István Gimnázium a dunaföldvári Magyar László Gimnázium és a dunaújvárosi Waldorf-iskola képzési kínálatát is megismerhették a kilátogatók, de a munkaadó cégek, intézmények standjai is ott voltak az eseményen: a rendőrség mellett többek között a Büntetés-végrehajtási Intézet, a Szent Pantaleon Kórház vagy a Hankook Tire Magyarország képviselőivel is találkozhattak az érdeklődők. Összesen több mint negyven oktatási intézmény és munkáltató szervezet, vállalat vett részt a rendezvényen. Az érdeklődők persze leginkább hetedik-nyolcadik osztályos diákok voltak, akik nemcsak a városból, hanem a környező településekről is érkeztek. A kiállítás mellett előadásokat is hallhattak a kilátogatók: Csapó Gábor főigazgató a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumról, Takács Andrea, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója pedig a szakmaválasztásról beszélt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.