EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Michelisz a világbajnoki címért harcol! Nyomd meg jól, Norbi!

Karnyújtásnyi közelségbe került Michelisz Norbert számára a világbajnoki cím. A WTCC-sorozat pilótájának 6,5 pont a hátránya Thed Björk mögött. Igaz, a Volvo mindent bevet a svéd győzelem érdekében.

Például azt, hogy az idényzáró pénteki katari futamra reaktiválta a tavaly visszavonult Yvan Müllert, a sorozat legeredményesebb pilótáját. Nincsenek kellemes emlékei Norbinak a franciával kapcsolatban, hiszen tavaly azért csúszott le az összetett harmadik helyéről, mert Müller elengedte Michelisz csapattársát, Tiago Monteirót.

Mindenesetre a statisztikák azt mutatják, hogy idén – a kizárás és az ellenfelek által okozott kiesések nélkül – a magyar versenyző volt a legjobb. A futamon összesen 60 pontot lehet szerezni, így könnyen lefaragható a hátrány, ráadásul a pontegyenlőség Norbinak kedvez – hacsak nem a svéd nyeri a futamot.

/Fotó: MTI – Marjai János

– A hat és fél pont hátrány nem túl sok – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Michelisz. – Ez olyan különbség, amelyet le lehet küzdeni. Elég csak abba belegondolni, hogy két hétvégével ezelőtt 32,5 pont volt a hátrányom. Ez is azt mutatja, hogy van gyakorlati esélye a világbajnoki címemnek. Papíron a Volvo erősebb, úgyhogy nehéz lesz, de nem adom fel. A világbajnoki címért megyek…


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.