EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Michelisz a világbajnoki címért harcol! Nyomd meg jól, Norbi!

Karnyújtásnyi közelségbe került Michelisz Norbert számára a világbajnoki cím. A WTCC-sorozat pilótájának 6,5 pont a hátránya Thed Björk mögött. Igaz, a Volvo mindent bevet a svéd győzelem érdekében.

Például azt, hogy az idényzáró pénteki katari futamra reaktiválta a tavaly visszavonult Yvan Müllert, a sorozat legeredményesebb pilótáját. Nincsenek kellemes emlékei Norbinak a franciával kapcsolatban, hiszen tavaly azért csúszott le az összetett harmadik helyéről, mert Müller elengedte Michelisz csapattársát, Tiago Monteirót.

Mindenesetre a statisztikák azt mutatják, hogy idén – a kizárás és az ellenfelek által okozott kiesések nélkül – a magyar versenyző volt a legjobb. A futamon összesen 60 pontot lehet szerezni, így könnyen lefaragható a hátrány, ráadásul a pontegyenlőség Norbinak kedvez – hacsak nem a svéd nyeri a futamot.

/Fotó: MTI – Marjai János

– A hat és fél pont hátrány nem túl sok – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Michelisz. – Ez olyan különbség, amelyet le lehet küzdeni. Elég csak abba belegondolni, hogy két hétvégével ezelőtt 32,5 pont volt a hátrányom. Ez is azt mutatja, hogy van gyakorlati esélye a világbajnoki címemnek. Papíron a Volvo erősebb, úgyhogy nehéz lesz, de nem adom fel. A világbajnoki címért megyek…


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen…

  • Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Lassan, de biztosan közeledik a téli átigazolási időszak utolsó napja. Éppen ezért érdekes a Barcelona jelenlegi helyzete, ugyanis a katalán klub a csatár poszt tekintetében rendkívül szerényen áll, lényegében Luiz Suárezen kívül nincs senki, aki bevethető lenne ezen a helyen.