EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,50 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Minden idők harmadik legnagyobb bevételű turnéját zárta a Coldplay

Minden idők harmadik legnagyobb bevételű turnéját zárta a Coldplay.

Az öt kontinensen átívelő, 114 fellépést tartalmazó koncertkörút 523 millió dolláros bevételt hozott a brit zenekarnak – közölte csütörtökön a Live Nation koncertszervező ügynökség.


Az A Head Full of Dreams című turné Buenos Airesben zárult szerdán este, a zenészek 2016 májusa óta összesen 5,4 millió rajongó előtt léptek fel. A legtöbb – 67 451 – néző előtt a mexikói Foro Sol baseballstadionban adtak koncertet.

Ez a turné legalább kétszer nagyobb volt bármelyik korábbi Coldplay-koncertkörútnál.

A turné a Coldplay azonos című, 2015 decemberében megjelent lemezének népszerűsítésére indult. Bár a zenekar bejelentette, hogy ez lesz az utolsó albumuk, azóta kiadtak egy újabb kislemezt Kaleidoscope címmel.

A világ legtöbb bevételt hozó turnéja a U2 360 elnevezésű koncertkörútja volt, amely 2009 és 2011 között 784 millió dolláros bevételt hozott el. A második helyen a Rolling Stones A Bigger Bang című turnéja áll, amely csak kicsivel lépte túl a Coldplay bevételét tíz évvel ezelőtt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.