EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Debrecen

Mindenkihez eljut az Új Főnix Terv

Az Új Főnix Terv az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztési programja Debrecenben, amelynek keretében több mint 200 milliárd forintból újul meg a város.

A Médiacentrum Debrecen Kft. kiadásában 92 ezer példányban jelent meg a program fejlesztéseit bemutató lap friss száma, amelyet hamarosan minden debreceni család megtalál a postaládájában. A kiadvány részletesen foglalkozik a fejlesztésekkel, átalakításokkal, valamint interjút közöl Kósa Lajossal. A 3388 milliárd forintos Modern Városok Program végrehajtásáért, az azzal kapcsolatos tevékenységek összehangolásáért és ellenőrzéséért is felelős miniszter több munkahelyről, magasabb életszínvonalról beszélt, nyilatkozott a színház átalakításáról és a Lokiról is, valamint elmondta, mit gondol arról, hogy Debrecen az ország másik fővárosa.


A lapban táblázat foglalja össze, hogy az elmúlt években mely cégek milyen beruházásokat valósítottak, illetve valósítanak meg a városban, s hány ember számára teremtenek ezzel munkahelyet. Komolay Szabolcs alpolgármester a kertségi program fejlesztéseire világított rá, amelyre az önkormányzat idén rekordösszeget, 2,7 milliárd forintot különített el. Sokakat érdekel, milyen lesz az új strand, a lapban új látványtervek láthatók a nagyerdei létesítményről, és kiderül, mire törekedtek a tervezés során.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.