2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Egyéb Debrecen

Mindenkihez eljut az Új Főnix Terv

Az Új Főnix Terv az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztési programja Debrecenben, amelynek keretében több mint 200 milliárd forintból újul meg a város.

A Médiacentrum Debrecen Kft. kiadásában 92 ezer példányban jelent meg a program fejlesztéseit bemutató lap friss száma, amelyet hamarosan minden debreceni család megtalál a postaládájában. A kiadvány részletesen foglalkozik a fejlesztésekkel, átalakításokkal, valamint interjút közöl Kósa Lajossal. A 3388 milliárd forintos Modern Városok Program végrehajtásáért, az azzal kapcsolatos tevékenységek összehangolásáért és ellenőrzéséért is felelős miniszter több munkahelyről, magasabb életszínvonalról beszélt, nyilatkozott a színház átalakításáról és a Lokiról is, valamint elmondta, mit gondol arról, hogy Debrecen az ország másik fővárosa.


A lapban táblázat foglalja össze, hogy az elmúlt években mely cégek milyen beruházásokat valósítottak, illetve valósítanak meg a városban, s hány ember számára teremtenek ezzel munkahelyet. Komolay Szabolcs alpolgármester a kertségi program fejlesztéseire világított rá, amelyre az önkormányzat idén rekordösszeget, 2,7 milliárd forintot különített el. Sokakat érdekel, milyen lesz az új strand, a lapban új látványtervek láthatók a nagyerdei létesítményről, és kiderül, mire törekedtek a tervezés során.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.