2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Debrecen

Mindenkihez eljut az Új Főnix Terv

Az Új Főnix Terv az elmúlt évtizedek legnagyobb fejlesztési programja Debrecenben, amelynek keretében több mint 200 milliárd forintból újul meg a város.

A Médiacentrum Debrecen Kft. kiadásában 92 ezer példányban jelent meg a program fejlesztéseit bemutató lap friss száma, amelyet hamarosan minden debreceni család megtalál a postaládájában. A kiadvány részletesen foglalkozik a fejlesztésekkel, átalakításokkal, valamint interjút közöl Kósa Lajossal. A 3388 milliárd forintos Modern Városok Program végrehajtásáért, az azzal kapcsolatos tevékenységek összehangolásáért és ellenőrzéséért is felelős miniszter több munkahelyről, magasabb életszínvonalról beszélt, nyilatkozott a színház átalakításáról és a Lokiról is, valamint elmondta, mit gondol arról, hogy Debrecen az ország másik fővárosa.


A lapban táblázat foglalja össze, hogy az elmúlt években mely cégek milyen beruházásokat valósítottak, illetve valósítanak meg a városban, s hány ember számára teremtenek ezzel munkahelyet. Komolay Szabolcs alpolgármester a kertségi program fejlesztéseire világított rá, amelyre az önkormányzat idén rekordösszeget, 2,7 milliárd forintot különített el. Sokakat érdekel, milyen lesz az új strand, a lapban új látványtervek láthatók a nagyerdei létesítményről, és kiderül, mire törekedtek a tervezés során.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.