EUR: 345,34 Ft
CHF: 323,28 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb XIII.kerület

Mini fűszerkert óvodásoknak Újlipótvárosban

Átadták a Thurzó utcai Napsugár óvoda felújított játszóudvarát. Az újlipótvárosi óvodában mini fűszerkertet és sportudvart is kialakítottak a gyerekeknek.

Az adatok és a különböző felmérések szerint ma már minden negyedik-ötödik lakásvásárló a XIII. kerületben szeretne letelepedni. Az eltelt húsz évben egymillió négyzetméter, vagyis nagyjából 20 ezer lakás, illetve egymillió négyzetméter kereskedelmi szolgáltatóegység épült a kerületben, ahol ez idő alatt mintegy 70 ezer munkahelyet teremtettek. Nem mellesleg, ahogy a beköltözésekkel növekszik a lakosság, ezzel párhuzamban a kerületben emelkedik a gyermekszületések száma is. A XIII. kerület bírja a tempót, sőt, kiemelten koncentrál óvodái korszerűsítésére. Mindehhez az önkormányzat összes szolgáltatásának magas szinten kell lennie, a szociális ellátásnak éppúgy, mint az egészségügyinek. Az önkormányzat tájékoztatása szerint ugyanis a kerület 3300 gyermek ellátását biztosítja olyan színvonalon, ami versenyben van az alapítványi, egyházi és magánóvodák szolgáltatásaival.


A gyerekek örömmel vették birtokba az új játszó udvart ( Fotó: Sáfár Tibor)

Az újlipótvárosi Thurzó utcai Napsugár Tagóvoda 133 férőhelyes, játszóudvara 3000 négyzetméter. Ezt korszerűsítette az önkormányzat gumi-, illetve térburkolatokkal, füves felületekkel, modern, kombinált kültéri játékokkal. Túl ezen, megoldották az udvar vízelvezetését, árnyékolását is. Ez a jelentős beruházás 117 millió forintba került.

Más óvodai felújítások a kerületben 2017-ben

A Tüzér utcai Gyermekkert tagóvoda 600 millió forintból újult meg. Itt korábban 233 gyermekre jutott 9 csoportszoba. Mostantól 10 tágas csoportszobában – egyenként 50 négyzetméteresek – 250 gyermek is elférhet. A felújításkor a kreatív terek kialakítására törekedtek a tervezők és a pedagógusok. Létrehoztak egy sóbarlangot is, amely különleges fényterápiás sószoba.
Elkészült a Karikás Frigyes utcában található Varázskarika tagóvodában az emeleti ablakok árnyékolása, az Országbíró utcai Pitypang tagóvodában pedig az ablakárnyékolók és az udvar árnyékolása. A Gyöngyösi utcai Csicsergő tagóvoda játszóudvara ütéscsillapító gumiburkolatot kapott. A Kassák Lajos utcában található passzívház Meséskert tagóvodában elektroszmogszűrőket helyeztek el. A jövőben pedig teljesen felújítják az Eskövő Közben lévő Mese tagóvodát.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.