EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Hódmezővásárhely

Minimális a várakozás az ügyfélközpontban

Szeptember 1-jén megnyílt az új ügyfélközpont Hódmezővásárhelyen, ahol számos ügyet egy helyen lehet intézni. A nyitás óta egységesítették az ügyfélfogadási időt, így még egyszerűbbé vált az ügyintézés. 

Az ügyfélközpont bejárata a Hősök tere felől (itt még az eredeti nyitva tartási idővel – ez azóta egységesült).

2017 tavaszán merült fel a városvezetésben a gondolat, hogy egy kibővített ügyintézési lehetőséggel rendelkező központot kellene kialakítani a polgármesteri hivatalban. Szeptember 1-jétől pedig már egy megújult intézményben intézheti ügyeit a lakosság.


A szeptember 1-i átadón Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter, Kóbor György, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója, Nagy László, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere vágta át a szalagot.

Összesen 15 ablak működik a polgármesteri hivatal ügyfélközpontjában, amelyet a Hősök tere felől közelíthetnek meg az ügyfelek. Október 1-jétől egységesítették az egyes szolgáltatások nyitvatartását is. Hétfőn reggel 8 és 20 óra, míg keddtől csütörtökig reggel 8 és délután 14 óráig van nyitva az ügyfélközpont. Itt megtalálhatók az Alföldvíz munkatársai, az áram- és gázszolgáltatók, illetve többek között távhőszolgáltatással, helyi adókkal, városüzemeltetéssel és népjóléttel kapcsolatban is tehetünk fel kérdéseket.

Az egykori Okmányiroda helyén a Polgármesteri Hivatalhoz és a közmű szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyeket is el lehet intézni.

Időpontot a helyszínen is lehet igényelni az úgynevezett ügyfélhívó totem segítségével. Az elmúlt két hónap adatai azt mutatják, hogy minimális a várakozási idő. Szeptemberben átlagosan 8 percet kellett várni egy-egy ügyfélnek, míg októberben ez már négy percre csökkent. Reggel 8 és 10 óra között bonyolítja az ügyfélközpont a legnagyobb forgalmat. Időpontot online is lehet foglalni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.