2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Hódmezővásárhely

Minimális a várakozás az ügyfélközpontban

Szeptember 1-jén megnyílt az új ügyfélközpont Hódmezővásárhelyen, ahol számos ügyet egy helyen lehet intézni. A nyitás óta egységesítették az ügyfélfogadási időt, így még egyszerűbbé vált az ügyintézés. 

Az ügyfélközpont bejárata a Hősök tere felől (itt még az eredeti nyitva tartási idővel – ez azóta egységesült).

2017 tavaszán merült fel a városvezetésben a gondolat, hogy egy kibővített ügyintézési lehetőséggel rendelkező központot kellene kialakítani a polgármesteri hivatalban. Szeptember 1-jétől pedig már egy megújult intézményben intézheti ügyeit a lakosság.


A szeptember 1-i átadón Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter, Kóbor György, a Nemzeti Közművek elnök-vezérigazgatója, Nagy László, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója, valamint Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere vágta át a szalagot.

Összesen 15 ablak működik a polgármesteri hivatal ügyfélközpontjában, amelyet a Hősök tere felől közelíthetnek meg az ügyfelek. Október 1-jétől egységesítették az egyes szolgáltatások nyitvatartását is. Hétfőn reggel 8 és 20 óra, míg keddtől csütörtökig reggel 8 és délután 14 óráig van nyitva az ügyfélközpont. Itt megtalálhatók az Alföldvíz munkatársai, az áram- és gázszolgáltatók, illetve többek között távhőszolgáltatással, helyi adókkal, városüzemeltetéssel és népjóléttel kapcsolatban is tehetünk fel kérdéseket.

Az egykori Okmányiroda helyén a Polgármesteri Hivatalhoz és a közmű szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyeket is el lehet intézni.

Időpontot a helyszínen is lehet igényelni az úgynevezett ügyfélhívó totem segítségével. Az elmúlt két hónap adatai azt mutatják, hogy minimális a várakozási idő. Szeptemberben átlagosan 8 percet kellett várni egy-egy ügyfélnek, míg októberben ez már négy percre csökkent. Reggel 8 és 10 óra között bonyolítja az ügyfélközpont a legnagyobb forgalmat. Időpontot online is lehet foglalni.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.