EUR: 318,07 Ft
CHF: 280,70 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Külföld

Mintegy száz feltételezett dzsihadistát vettek őrizetbe

Őrizetbe vette a török rendőrség az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet 101 tagját csütörtökön Ankarában egy rajtaütéssorozatban – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A beszámoló szerint a razziában részt vevő 1500 rendőr további 144 gyanúsított ellen még folytatja a keresést. A reggeli órákban a nagyváros 250 különböző pontján csaptak le a hatóságok és nagy számban foglaltak le olyan dokumentumokat, amelyek az Iszlám Államhoz köthetők.


Törökországban október 29-én ünnepelték a köztársaság kikiáltásának 94. évfordulóját. Október 28-án Isztambulban a rendőrség egy bevásárlóközpont parkolójában őrizetbe vette az Iszlám Állam négy milicistáját, akiknek autójában robbanószerkezetet is talált és hatástalanított.

Október 22. és november 1. között összesen 283 állítólagos dzsihadistát vettek őrizetbe a török országos rendőr-főkapitányság közlése szerint.

Törökországban gyakoriak a hasonló razziák, miután az Iszlám Állam az elmúlt két és fél évben számos terrortámadást hajtott végre több török nagyvárosban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek