EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Érd

Mit jeleznek a könyvjelzők?

Évek óta gyűlnek a gyermekkönyvtár visszahozott könyveiben hagyott könyvjelzők – most rendeztek a gyűjteményből először kiállítást. A kis bemutatót, amely két ablak felületén és a köztük lévő faliújságon tekinthető meg, rendszeresen érdeklődve nézik a könyvtár látogatói, talán abban bízva, hogy saját, régóta nem talált alkotásaikat is felfedezhetik közöttük.

– Először csak egy kis borítékban gyűjtöttük a darabokat, de ezt gyorsan kinőtte a gyűjtemény, és keresni kellett egy nagyobb dobozt – számolt be Kondriné Varga Nelli, a gyermekkönyvtár könyvtárosa.


Kondriné Varga Nelli könyvtáros több különleges darabot is talált a visszahozott könyvekben

A megtalált alkotások eltérőek, néhányan különleges darabokkal jelölték, hányadik oldalon tartottak a könyvben. – Sokan csak azt tették bele, ami éppen a kezük ügyében volt, nemcsak azt jelezve, hogy hol tartanak éppen a könyvben, hanem azt is, hogy éppen mivel foglalkoztak. Volt, aki keresztszemes hímzett kézimunkát készített, azzal határozva meg, hányadik oldalnál tartott. Ez utóbbi alkotásnak egyébként jött is elég hamar a gazdája, és elvitte. De találtunk például bankkártyákat is, vélhetően lejártakat, amit odaadtak a gyereknek játszani. Nagyon sok fénykép is akadt, mindig megpróbáljuk beazonosítani az olvasót, aki a könyvben hagyta.

A kis bemutatót két ablak felületén és a köztük lévő faliújságon helyezték el
Fotók: B. N.

A több mint száz darabból álló kiállítás november végéig tekinthető meg a gyermekkönyvtárban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.