EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Érd

Mit jeleznek a könyvjelzők?

Évek óta gyűlnek a gyermekkönyvtár visszahozott könyveiben hagyott könyvjelzők – most rendeztek a gyűjteményből először kiállítást. A kis bemutatót, amely két ablak felületén és a köztük lévő faliújságon tekinthető meg, rendszeresen érdeklődve nézik a könyvtár látogatói, talán abban bízva, hogy saját, régóta nem talált alkotásaikat is felfedezhetik közöttük.

– Először csak egy kis borítékban gyűjtöttük a darabokat, de ezt gyorsan kinőtte a gyűjtemény, és keresni kellett egy nagyobb dobozt – számolt be Kondriné Varga Nelli, a gyermekkönyvtár könyvtárosa.


Kondriné Varga Nelli könyvtáros több különleges darabot is talált a visszahozott könyvekben

A megtalált alkotások eltérőek, néhányan különleges darabokkal jelölték, hányadik oldalon tartottak a könyvben. – Sokan csak azt tették bele, ami éppen a kezük ügyében volt, nemcsak azt jelezve, hogy hol tartanak éppen a könyvben, hanem azt is, hogy éppen mivel foglalkoztak. Volt, aki keresztszemes hímzett kézimunkát készített, azzal határozva meg, hányadik oldalnál tartott. Ez utóbbi alkotásnak egyébként jött is elég hamar a gazdája, és elvitte. De találtunk például bankkártyákat is, vélhetően lejártakat, amit odaadtak a gyereknek játszani. Nagyon sok fénykép is akadt, mindig megpróbáljuk beazonosítani az olvasót, aki a könyvben hagyta.

A kis bemutatót két ablak felületén és a köztük lévő faliújságon helyezték el
Fotók: B. N.

A több mint száz darabból álló kiállítás november végéig tekinthető meg a gyermekkönyvtárban.

Kapcsolódó Cikkek