2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Belföld

Miután a kötelező betelepítés megbukott kicsiben, most nagyban erőltetik

Az illegális bevándorlók szétosztása nem működött kicsiben, az Európai Parlament (EP) azonban ahelyett, hogy az élethez igazítaná, most nagyban próbálja meg erőltetni – így reagált az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója Frank Engel EP-képviselőnek az M1 aktuális csatornán kedd este sugárzott interjújára.

A luxemburgi Keresztényszociális Néppárt színeiben az Európai Parlamentbe jutott politikus szerint a kötelező betelepítés ügyében “nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen”.


Kovács István az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta: az üzleti világban az a szokás, hogy egy nagy átalakítás előtt az új rendszert kipróbálják kicsiben, és “ha működik, akkor lehet csinálni nagyban, ha nem, akkor lehet küldeni süllyesztőbe”.

A betelepítés nyilvánvalóan nem működik, a rendszer megbukott, és nem azért, mert Magyarország vagy Lengyelország elszabotálta, hiszen senki sem tudta végrehajtani – jelentette ki, hozzátéve: most egy nyilvánvalóan nem működő, a problémákat nem megoldó mechanizmust próbálnak erőltetni.


Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója Frank Engelről úgy fogalmazott: kitűnően példázza, hogy Nyugat-Európában a jobboldali pártok hogyan tagadták meg gyökereiket, hogyan vesztették el jobboldali karakterüket.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek