EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Hódmezővásárhely

Modern piac létrehozását javasolja Lázár János

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő egy teljesen új, modern piac létrehozását, kialakítását javasolja Hódmezővásárhelyen.

– Azt gondolom, a piac fontos hely, és jó helyen van. Úgy gondolom, városépítői szempontból kell közelíteni a témához. Egy teljes, nagy volumenű felújítás valósuljon meg. Ha jobb minőségű szolgáltatást biztosít a piac az eladók és vevők számára, még többen mennének oda. Vásárhelyen nagy kultúrája van ennek. Ez bővíthető kultúra, van benne növekedési lehetőség.


Lázár János szerint fontos, hogy Hódmezővásárhelynek modern, XXI. századi igényeknek megfelelő piaca legyen

A városnak egy teljesen új piacot kellene tehát létrehoznia, egy új piaci struktúrát, ami egy XXI. századi piacot jelent, aminek üzenete is van, nem csak funkcionalitása. Ez új szolgáltatásokat, játszóteret és minden mást jelent, ami egy mai, modern piac feltételeit biztosítani képes. Olyannak kell lennie, amely versenyképes a multikéval. Ez egy nagy gazdasági lehetőség is. A kistermelőknek, kiskereskedőknek is kiváló lehetőség lenne ez. Ezt javaslom megfontolásra – mondta Lázár János.

A piac jelenlegi állapotával kapcsolatban a lakosok pozitív és negatív véleményeket is megfogalmaztak

A hódmezővásárhelyi önkormányzat egy kérdőívvel a lakosok véleményét is kikérte a piaccal kapcsolatban. Összesen 1400-an válaszoltak – negatív és pozitív vélemények is voltak. A válaszadók 79 százaléka elégedett a piaci nyitvatartási idővel. A válaszokból kiderült, a többség egységes arculatot szeretne és a fedetlen helyeket befedetni. Többségük nem szeretné feltüntetni, ha vásárhelyi terméket árul. A tisztasággal a legnagyobb hányad elégedett. A vásárlók 65 százalékát zavarja a biciklik jelenléte a piacon, illetve szeretnék, ha a térburkolatot megújítanák a területen. Sokan jelezték, hogy az esti fény nem megfelelő. Kulturált kávézókat is hiányoltak. Csomagmegőrzők létrehozását is javasolták, valamint több kuka kihelyezését.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.