EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb Miskolc

Mohikán-lemezbemutató az Ifiházban

A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.

Bár a gondolat már 2013-ban megvolt, az akkori próbálkozást csak két évvel később koronázta siker. Timár Krisztián és Nagy Tibor István – akik Miskolcról már jól ismerték egymást – kezdett hozzá az első dalok hangszereléséhez, majd csatlakozott hozzájuk Sivák Zsolt, aki Tóth Zoltán, a Republic zenekar egykori dalszerző gitárosa, énekese ajánlására vette fel a kapcsolatot az alakuló zenekarral.


Hamarosan Miskolcon a Mohikán

Végül 2015-ben alakult meg a Mohikán zenekar, melyhez az együttes tagjait és a magyar könnyűzenét egyaránt megrázó tragédia, a Republic énekese, Bódi László Cipő halála adta meg a végső lökést. A tagok így nyilatkoztak korábban: „Bódi László és Tóth Zoltán Republicban kicsúcsosodó zenei világa és gondolatisága éppúgy áthatja a zenekart, mint a nagy generáció tagjainak öröksége, amit a magunk módján, saját dalainkkal, mondanivalónkkal szeretnénk továbbvinni és ápolni.”

A megalakulásukat követően szinte azonnal színpadra is álltak a srácok, majd nem egészen egy évvel később megjelent első lemezük, Hova száll a pipából a füst címmel. A második album Indiánugrás néven november közepén jelenik meg, amelyet a csapat Miskolcon, az Ifjúsági Házban mutat be november 25-én 19 órától. Aki kedvelheti egy a Republic örökségén felnőtt, szókimondó, mindennapjaink történéseire rezdülő, miskolci kötődésű együttes zenei világát, az biztosan nem fog csalódni, ha eljön a koncertre. Az este folyamán fellépő vendégek: Timár Krisztián, a Mohikán zenekar alapító tagja, Paróczai Attila „Tacsi”, a Mini egykori basszusgitárosa. A csapat további zenészei: Földes Máté zongora, gitár; Nagy Gergő dobok, Bucsi László bassgitár.


A csapat már 2015-ben bemutatkozott Miskolcon, a város szilveszteri rendezvényén.
Jegyek kaphatók 800 forintos egységáron a Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában (Rákóczi u. 2.), az Ifjúsági Házban (Győri kapu 27/A), valamint online az InterTicket országos jegyirodai hálózatában és a JEGY.HU-n.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.