EUR: 326,90 Ft
CHF: 300,95 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Miskolc

Mohikán-lemezbemutató az Ifiházban

A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.

Bár a gondolat már 2013-ban megvolt, az akkori próbálkozást csak két évvel később koronázta siker. Timár Krisztián és Nagy Tibor István – akik Miskolcról már jól ismerték egymást – kezdett hozzá az első dalok hangszereléséhez, majd csatlakozott hozzájuk Sivák Zsolt, aki Tóth Zoltán, a Republic zenekar egykori dalszerző gitárosa, énekese ajánlására vette fel a kapcsolatot az alakuló zenekarral.


Hamarosan Miskolcon a Mohikán

Végül 2015-ben alakult meg a Mohikán zenekar, melyhez az együttes tagjait és a magyar könnyűzenét egyaránt megrázó tragédia, a Republic énekese, Bódi László Cipő halála adta meg a végső lökést. A tagok így nyilatkoztak korábban: „Bódi László és Tóth Zoltán Republicban kicsúcsosodó zenei világa és gondolatisága éppúgy áthatja a zenekart, mint a nagy generáció tagjainak öröksége, amit a magunk módján, saját dalainkkal, mondanivalónkkal szeretnénk továbbvinni és ápolni.”

A megalakulásukat követően szinte azonnal színpadra is álltak a srácok, majd nem egészen egy évvel később megjelent első lemezük, Hova száll a pipából a füst címmel. A második album Indiánugrás néven november közepén jelenik meg, amelyet a csapat Miskolcon, az Ifjúsági Házban mutat be november 25-én 19 órától. Aki kedvelheti egy a Republic örökségén felnőtt, szókimondó, mindennapjaink történéseire rezdülő, miskolci kötődésű együttes zenei világát, az biztosan nem fog csalódni, ha eljön a koncertre. Az este folyamán fellépő vendégek: Timár Krisztián, a Mohikán zenekar alapító tagja, Paróczai Attila „Tacsi”, a Mini egykori basszusgitárosa. A csapat további zenészei: Földes Máté zongora, gitár; Nagy Gergő dobok, Bucsi László bassgitár.


A csapat már 2015-ben bemutatkozott Miskolcon, a város szilveszteri rendezvényén.
Jegyek kaphatók 800 forintos egységáron a Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában (Rákóczi u. 2.), az Ifjúsági Házban (Győri kapu 27/A), valamint online az InterTicket országos jegyirodai hálózatában és a JEGY.HU-n.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.