EUR: 323,04 Ft
CHF: 282,89 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Zalaegerszeg

Motorokat kaptak a polgárőrök

Az Országos Rendőr-főkapitányság tíz nagy teljesítményű motorkerékpárt adott át a polgárőrségnek november 24-én ünnepélyes keretek között Budapesten. A Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület pedig két BMW 1100 R típusú motorkerékpárt vehetett át.

Az átadáson Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány beszélt arról, hogy a polgárőrök kiemelt stratégiai partnerei a rendőrségnek, valamint megköszönte önfeláldozó, szabadidejük terhére végzett munkájukat. Az első ízben átadott motorokkal abban bíznak, hogy új távlatok nyílnak a polgárőri szolgálatok terén.


Az átadási ünnepségen Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is elismeréssel adózott a polgárőri feladatokat vállaló magánszemélyek előtt. Elmondta, hogy ezekkel az eszközökkel gyorsabbá, hatékonyabbá válhat a polgárőri szolgálat.

Már aznap megjelentek a zalaegerszegi utakon, de tavasztól rendszeresen találkozhatunk velük
Fotó: Inhof András

 

2018 tavaszától a zalaegerszegi Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület tagjai a szezonra felkészülve vágnak neki a két nagy teljesítményű motorkerékpárral a motorosok által közkedvelt zalai utaknak, a járművek jó műszaki állapotúak, könnyen kezelhetőek – mondta el Bukta Zoltán alelnök. Az egyesületi tagokra a szolgálatok ellátásáig is sok munka, tanulnivaló vár. – A téli időszakot kihasználva képzéseken fognak részt venni, bővítik tudásukat közlekedési ismeretekből, elsősegélynyújtásból, valamint közrendvédelmi és bűnmegelőzési oktatások is várnak rájuk és természetesen vezetéstechnikai képzés – tette hozzá Inhof András, az egyesület elnöke.

Bukta Zoltán alelnök ismerkedik a BMW-vel
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.