2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Zalaegerszeg

Motorokat kaptak a polgárőrök

Az Országos Rendőr-főkapitányság tíz nagy teljesítményű motorkerékpárt adott át a polgárőrségnek november 24-én ünnepélyes keretek között Budapesten. A Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület pedig két BMW 1100 R típusú motorkerékpárt vehetett át.

Az átadáson Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány beszélt arról, hogy a polgárőrök kiemelt stratégiai partnerei a rendőrségnek, valamint megköszönte önfeláldozó, szabadidejük terhére végzett munkájukat. Az első ízben átadott motorokkal abban bíznak, hogy új távlatok nyílnak a polgárőri szolgálatok terén.


Az átadási ünnepségen Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is elismeréssel adózott a polgárőri feladatokat vállaló magánszemélyek előtt. Elmondta, hogy ezekkel az eszközökkel gyorsabbá, hatékonyabbá válhat a polgárőri szolgálat.

Már aznap megjelentek a zalaegerszegi utakon, de tavasztól rendszeresen találkozhatunk velük
Fotó: Inhof András

 

2018 tavaszától a zalaegerszegi Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület tagjai a szezonra felkészülve vágnak neki a két nagy teljesítményű motorkerékpárral a motorosok által közkedvelt zalai utaknak, a járművek jó műszaki állapotúak, könnyen kezelhetőek – mondta el Bukta Zoltán alelnök. Az egyesületi tagokra a szolgálatok ellátásáig is sok munka, tanulnivaló vár. – A téli időszakot kihasználva képzéseken fognak részt venni, bővítik tudásukat közlekedési ismeretekből, elsősegélynyújtásból, valamint közrendvédelmi és bűnmegelőzési oktatások is várnak rájuk és természetesen vezetéstechnikai képzés – tette hozzá Inhof András, az egyesület elnöke.

Bukta Zoltán alelnök ismerkedik a BMW-vel
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.