EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Nyíregyháza

Mucsi Zoltán és a Kutyaharapás

A legjobb nagyszínpadi előadás és rendezés díját nyerte az idei Vidor Fesztiválon a Kutyaharapás című „mocskosszájú gengszterdráma”, amit ismét megtekinthetnek a Móricz Zsigmond Színház nézői december 27-én.

A Kutyaszorítóban című Tarantino-film inspirációja nyomán keletkezett a Székely Csaba által írt mű, amiben a Kárpát-medence különböző pontjairól származó emberek megpróbálnak kirabolni egy bankot. Az Erdélyből származót, becenevén „A románt” Mucsi Zoltán alakítja, aki az utóbbi időben különösen sokat dolgozik, mégis készségesen vállalta az interjút.


Kelet-európai közegben játszódik a darab, amiben még szerencsétlenebbek a figurák, mint a filmbeliek – mondta el a Lokál Extrának. – Nemcsak az alkohol miatt van gondjuk, hanem a szellemi szintjük miatt is. Nem társadalomkritikát hordozó előadás ez, bár vannak, akik ezt vélik kihallani belőle. Az teszi humorossá az előadást, hogy ezek az emberek nem alkalmasak a bankrablásra, s egy sor olyan dolog történik, amiből ez tökéletesen kiviláglik. Mire utalhat a cím? Talán a szereplők másnaposságára.

Mint elmondta, egy nagyon jó csapat dolgozik Szikszai Rémusz rendezésében, kiváló alakításokat láthatnak a nézők. Bár előfordult, hogy ők is hozzájárultak egy-egy poén előadásba kerüléséhez, de alapvetően a rendező – aki egyben színészként is részt vesz a produkcióban – ötletei voltak a meghatározóak. Szakmai tanácsadóként ott találjuk a színlapon Ambrus Attila (a „viszkis”) nevét is. Kérdésemre válaszolva Mucsi Zoltán elmondta, ő nem találkozott vele, valószínűleg az író munkáját segíthette. Öröm számára, hogy szinte nem volt olyan Vidor Fesztivál, amelyiken ne lépett volna fel, s jó néhány díjat is nyertek a bemutatott produkciókkal. Akik látták, aligha felejtik el a Nézőművészeti Főiskolát vagy A fajok eredetét. Ez utóbbiban Scherer Péter és ő a pályáját a Móricz Zsigmond Színházban kezdő Thuróczy Szabolccsal lépett színre, frenetikus sikerrel. A Nyíregyházáról származó művésszel immár húsz éve tart a barátságuk. Lehet-e folytatása annak a remek „tradíciónak”, hogy városunkban a Nézőművészeti Kft. előadásait bérletben is játsszák? – kérdeztem.


Szikszai Rémusz és Mucsi Zoltán a Kutyaharapás című darabban
(Fotó: Mészáros Csaba)

 

– Reményeim szerint igen, mindkét fél törekszik a megoldásra, de az már biztos, hogy január 29-én, az Ezt rád című előadásunk és természetesen vele én is újra Nyíregyházára látogatunk – árulta el a színész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.