EUR: 318,07 Ft
CHF: 280,70 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Szolnok

Műfajt alkotott a Megavers csapata

Arany János születésének kétszázadik évfordulója alkalmából rendezték meg idén a Megavers 9 nevű vetélkedőt, amelyre összesen 53-an jelentkeztek, 12-től 30 éves korig.

A középdöntőbe 22, a döntőbe pedig 10 fiatal jutott tovább. A döntősök a nyári Megavers-táborban is részt vehettek Martfűn, ahol Zámbori Soma színművész vezetésével öt napot töltöttek azzal, hogy filmet forgassanak Arany János Híd-avatás című balladája alapján. A filmet a színművészen kívül Molnár Gyöngyi, Kovács Márton és Farkasházi István mentorálta. A kilenc és fél perces alkotás amellett, hogy fiatalos lendülettel és mai eszközökkel közelíti meg Arany János 1877-ben írt balladáját, műfajt is teremtett, így segítségével azokhoz a tizenévesekhez is tud szólni, akik kevésbé szeretnek olvasni. A készítők szerint a film egyfajta alternatív magyaróra, amely közelebb hozza a vers műfaját a mai fiatal generációhoz.


Szolnok önkormányzata 400 ezer forinttal támogatta az alkotás elkészültét, a versfilmet a Tisza Moziban mutatták be egy közönségtalálkozóval egybekötve október utolsó hétvégéjén.

A versfilm Zámbori Soma rendezésével valósult meg
Fotó: Kiss János

A készítők a vászon előtt
Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek