2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szeged

Nagy erőkkel rajtolt el a Fidesz aláírásgyűjtése

Utcai standoknál lehet aláírni az íveket, a kampányt pedig több tucat aktivista segíti városszerte, akik elmennek a lakásokba is. Addig nem állnak meg, ígérik, ameddig minden házba be nem csöngettek, „az embereknek ugyanis tudniuk kell arról, mire készül a baloldali városvezetés Szegeden” – magyarázták.

A Fidesz és a KDNP elindította az utóbbi hónapok (ha nem évek) legnagyobb aláírásgyűjtő akcióját Szegeden. A polgári párt azért szondázza meg a szegedieket, mert szerintük Botka László és az MSZP migránsokat akar betelepíteni a városba, amint arra lehetőség nyílik. „Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?” – teszik fel a kérdést.


„Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?” – ezt kérdezik a szegediektől

Az aktivisták szerint különösebb győzködés nélkül írnak alá az emberek, szinte senki nem akarja ugyanis, hogy a szomszédjába menekülteket vagy migránsokat költöztessen az önkormányzat. Három aktivistát kísértünk el. Elsőként garázsában keresték fel Sebők Ernő burkolót. – Hallottam Botka tervét, hogy le akarja bontani a kerítést és migránsokat akar Szegedre telepíteni, ez ellen tenni kell valamit – mondta. Az aktivisták útja innen Nagy Terézhez vezetett az egyik panel nyolcadik emeletére, aki szintén készségesen adta kézjegyét. – Megengedhetetlen, hogy a szomszédunkba idegenek költözzenek. Látom a híradókban és olvasom az újságokban, hogy milyen kegyetlenkedésekre hajlamosak ezek az emberek. Meg kell védenünk Szegedet – fogalmazott. – Akiket Botka Szegedre akar költöztetni, a miénktől nagyon eltérő kultúrájú emberek, képtelenség velük együtt élni, nekik nincs itt keresnivalójuk, nem akarom őket kerülgetni a mindennapokban – monda a kilencediken élő Tóth Sándorné Marika.

A második emeleten lakó, két gyermeket nevelő Visnyeiné Zámbó Anett szintén ellátta kézjegyével és adataival a Fidesz dokumentumát. – Féltem a családomat, Szeged nagyon szép város, nem akarom, hogy az ide költöztetett idegen feldúlják. Azt szeretném, hogy biztonságban nőjenek fel a gyerekeim, és erre csak az a garancia, ha megakadályozzuk a kényszerbetelepítést – közölte az édesanya.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.