2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XIV.kerület

Nagy lehetőség előtt a BVSC

Közel hárommilliárd forintból újíthatja fel, illetve bővítheti két sporttelepét a BVSC-Zugló sportegyesület, a beruházást a magyar kormány 1,2 milliárd forinttal támogatja.

Ez a pénzösszeg azonban csak alig több mint egyharmada annak a költségnek, amelyből a tervezett fejlesztések megvalósulnak, a teljes kiadások nagyobbik részét taós támogatásból fedezik, de a fejlesztésekhez az önkormányzat is hozzájárul.
– A támogatás elsődleges célja az eddigieknél is jobb feltételek megteremtése, s hogy a klub folytatni tudja azt az eredményes munkát, amely az eddigi 106 évét jellemezte – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.


Az egyesület elnöke, Szatmáry Kristóf elmondta, már idén elkezdődik a centerpálya mögötti fedett csarnok korszerűsítése, amelyet fűthető kézilabdacsarnokká alakítanának át. Ugyancsak idén tervezik a csarnok mögötti földes területen egy nagyméretű műfüves sportpálya – és a hozzá tartozó öltözők – kialakítását, harmadik elemként pedig folytatni kívánják a Szőnyi úti székház felújítását.

Szatmáry Kristóf elmondta,  már idén elkezdődik a centerpálya mögötti fedett csarnok korszerűsítése, melyet egy fűthető kézilabdacsarnokká alakítanának át (Fotó:bvsc.hu)

– Jövőre a fejlesztések elérik a Tatai úti létesítményeket is. Itt egy labdarúgóközpont létesül két, világítással ellátott élőfüves és egy szintén világítással ellátott műfüves pálya kialakításával, valamint a főépület felújításával. E beruházás eredményeképpen akár 600-700 főre is nőhet az utánpótláskorú labdarúgóink létszáma. De ugyanezt várjuk a kézilabda- és röplabdaszakosztályainknál is – mondta Szatmáry Kristóf, aki hozzátette, 2018-ban önkormányzati segítséggel az uszodafejlesztési program is folytatódik. – Ez nem azt jelenti, hogy a jelenlegi vízfelületet fejlesztjük, hanem a megépítendő geotermikus hőrendszer segítségével a már megújult vizes létesítményeink működtetését könnyíti meg.


Kiderült, hogy az 1,2 milliárdos állami támogatásból az egyesület mindössze 811 millió forintot fordít majd a taós támogatás önrészének biztosítására. A maradék 366 millió forintból a Szőnyi úti sporttelep szomszédságában található, jelenleg a MÁV Zrt. tulajdonában lévő területet rendezik, hiszen időközben az ingatlannak már a BVSC a vagyonkezelője, ám a területen még most is olyan vasútbiztonsági elemek találhatók, amelyek gátolják a hasznosítását. Az állami támogatásból ez az akadály is elhárulhat, így a jelenlegi hárommilliárdos fejlesztést követően is lehetőség lesz újabb tervek készítésére.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.