2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XV.kerület

Negyedszázad Pestújhelyen Pestújhelyért

A gyerekek látványos műsort adtak elő ( Fotó: Sáfár Tibor )

Idén 25 éves a Pestújhelyi Közösségi Ház.

Az Anno művészeti héten előbb egy nagyszabású gálaműsor keretében idézték fel az elmúlt negyedszázad történéseit, kollégákkal, művészekkel, barátokkal – és persze a közönséggel –, majd az Arany-évfordulóhoz kapcsolódva bemutatták a Fitos Dezső Társulat Irgalom című táncjátékát, amely Arany János Vörös rébék, Tengerihántás, Ágnes asszony és a Hídavatás című balladáit eleveníti meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.