2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Nehéz helyzetbe került Merkel

Vasárnap késő este Berlinben kudarcba fulladtak az egyeztetések az Angela Merkel kancellár vezette jobbközép CDU/CSU pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mert az FDP kivonult a tárgyalásokról – írja a Magyar Idők. Akár előrehozott választások is lehetnek, mert a szocialista SPD hétfőn bejelentette, hogy ők sem akarnak Merkelékkel kormányozni.

(MTI/EPA/Christian Bruna)

Nógrádi György szerint Merkel azt gondolta, hogy le tudja „gyűrni” a két kis pártot. A biztonságpolitikai szakértő azt mondta, a helyzet drámai, és Merkel mindent meg fog tenni azért, hogy maradjon. – Lehet kisebbségi kancellárként vezetni Németországot, de ez tragédia az ország és Európa számára – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Nem fűződnek emberi jogok a határsértéshez

    Sem a határsértéshez, sem a célországok önkényes kiválasztásához nem fűződnek emberi jogok, ezért amikor az Európai Unió migrációs kérdésben lépéseket tesz, minden esetben a nemzetközi jog talajáról kell kiindulnia, amely világossá teszi, hogy a migráció nem emberi jog – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Luxembourgban, sajtótájékoztatón.