EUR: 347,18 Ft
CHF: 325,11 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Belföld

Nehezen kezelhető a pedofil tanár 11 éves áldozata

Pszichiáter kezeli azt a 11 éves kisfiút, akit a pedofil informatikatanár, Sz. Zoltán november 7-én megkísérelt elszöktetni az országból. Végh József kriminálpszichológus szerint a 32 éves férfi olyan befolyásra tett szert a kisfiú felett, hogy hosszú terápiával is csak akkor lehet helyrehozni a lelkét, ha ő is akarja.

Bár a rendőrség nem közölt részleteket azzal kapcsolatban, hogy milyen természetű viszony alakult ki a gyermekpornográfiával és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsított békési informatikatanár, Sz. Zoltán és 11 éves áldozata között, aligha lehet véletlen, hogy amikor a férfit a gyermekkel együtt feltartóztatták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a férfi bőröndjében – a Kékfény információi szerint – egy szexuális segédeszközt is találtak a rendőrök.


A tanár a robotika szakkörön környékezte meg áldozatát

Ugyanakkor bármit is tett a kisfiúval az azóta előzetes letartóztatásba vett Sz. Zoltán, a gyermek édesanyja arról számolt be a bűnügyi magazinműsor riporterének, hogy a fiú azóta is ragaszkodik a tanárhoz, sőt rájuk haragszik, amiért nyáron eltiltották tőle, és feljelentést tettek a férfi ellen. A Bors a kisfiú iskolájától megtudta, hogy a gyermeket pszichiáter kezeli.

– Többnyire ilyen szoros kötődést csak akkor tud kialakítani egy gyermekben egy családon kívüli felnőtt férfi, ha a gyerek nem kapott elég figyelmet, ha otthon nincs minden rendben – állította Végh József kriminálpszichológus, egykori túsztárgyaló. – Sőt: a kisfiú lelki egyensúlyának megteremtése is csak akkor képzelhető el, ha a szüleinek, rokonainak sikerül visszanyerniük a bizalmát, és elérniük, hogy ő is el akarja felejteni a férfit és azt, amit vele tett. De még ha sikerül is a gyermek közreműködését elérni, akkor is nagyon hosszú, nehéz terápiára lesz szükség ahhoz, hogy egészséges lelkű gyermek, majd felnőtt váljon belőle – részletezte a szakember.


Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek