EUR: 322,56 Ft
CHF: 282,88 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb VIII.kerület

Nekünk ez a világ közepe

Egy közel háromhetes ünnepi programsorozat zárult szombaton a Teleki téren. Józsefváros fennállásának 240 évéről emlékezett meg novemberben.

– Köszönjük, hogy együtt ünnepeltek velünk Józsefváros 240. születésnapján. Az elmúlt három hétben biztos, hogy sok ember közelebb került egymáshoz és a városhoz is. Bárki bármit mondd, nekünk Józsefváros a világ közepe. Csak így tovább, Józsefváros! – mondta Kocsis Máté polgármester azon a nagyszabású gálán, amelyet november 25-én a Teleki téren rendezett meg az önkormányzat a városrész majd negyedszázados jubileumának apropóján.


Tűzijáték zárta a háromhetes ünneplést

A Vasas Művészegyüttes néptáncokkal forrósította a hangulatot

Egy igazi családi zenekar: a Karaván Família

Fények a novemberi estében

A Balkan Fanatik már bő másfél évtizede népszerű

Az elmúlt három hétben biztos, hogy sok ember közelebb került egymáshoz és a városhoz is – mondta Kocsis Máté polgármester

A háromhetes ünneplést lezáró esemény hírére megtelt a tér. Nem csoda, hiszen a műsor igen színes volt: a Vasas Művészegyüttes néptánckara rimóci-bonchidai, magyarszováti és kalotaszegi táncokat mutatott be, a Karaván Familia nevű családi zenekar a roma zene, illetve a latin pop és a blues jegyeit magán viselő slágerátdolgozásokkal, a bő másfél évtizede népszerű Balkan Fanatik pedig elektronikus zenébe oltott népi muzsikával szórakoztatta a közönséget.

A tűzijátékkal záruló ünnepi gála olyan volt, mint Józsefváros: sokszínű, gazdag, érdekes.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek