2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb VIII.kerület

Nekünk ez a világ közepe

Egy közel háromhetes ünnepi programsorozat zárult szombaton a Teleki téren. Józsefváros fennállásának 240 évéről emlékezett meg novemberben.

– Köszönjük, hogy együtt ünnepeltek velünk Józsefváros 240. születésnapján. Az elmúlt három hétben biztos, hogy sok ember közelebb került egymáshoz és a városhoz is. Bárki bármit mondd, nekünk Józsefváros a világ közepe. Csak így tovább, Józsefváros! – mondta Kocsis Máté polgármester azon a nagyszabású gálán, amelyet november 25-én a Teleki téren rendezett meg az önkormányzat a városrész majd negyedszázados jubileumának apropóján.


Tűzijáték zárta a háromhetes ünneplést

A Vasas Művészegyüttes néptáncokkal forrósította a hangulatot

Egy igazi családi zenekar: a Karaván Família

Fények a novemberi estében

A Balkan Fanatik már bő másfél évtizede népszerű

Az elmúlt három hétben biztos, hogy sok ember közelebb került egymáshoz és a városhoz is – mondta Kocsis Máté polgármester

A háromhetes ünneplést lezáró esemény hírére megtelt a tér. Nem csoda, hiszen a műsor igen színes volt: a Vasas Művészegyüttes néptánckara rimóci-bonchidai, magyarszováti és kalotaszegi táncokat mutatott be, a Karaván Familia nevű családi zenekar a roma zene, illetve a latin pop és a blues jegyeit magán viselő slágerátdolgozásokkal, a bő másfél évtizede népszerű Balkan Fanatik pedig elektronikus zenébe oltott népi muzsikával szórakoztatta a közönséget.

A tűzijátékkal záruló ünnepi gála olyan volt, mint Józsefváros: sokszínű, gazdag, érdekes.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.